A Call of Duty Warzone Mobile nem csak a játékosok idejét, hanem az iPhone akkumulátorok élettartamát is komolyan fenyegeti. A játék, amely az Activision által annyira várt siker helyett inkább csalódást hozott, most újabb problémával szembesül: az iPhone felhasználók arról számolnak be, hogy a játék nemcsak az eszközök üzemidejét rövidíti le drasztikusan, hanem az akkumulátorok állapotát is gyors ütemben rontja.

Az Android felhasználók már korábban jelezték, hogy a játék teljesítménybeli problémákkal küzd eszközeiken, amire az Activision gyorsan reagált egy javítással, bár néhányan továbbra is panaszkodnak a teljesítményre. Az iPhone tulajdonosok azonban jóval komolyabb problémával szembesülhetnek: többen is arról számoltak be, hogy az Apple eszközök akkumulátor kapacitása a játékkal töltött egy hét alatt jelentősen, akár 5-6%-kal is csökkent.

Az iPhone-ok beállításaiban található akkumulátor állapot menüpont normális esetben a töltési kapacitás aktuális szintjét mutatja, ami több tényezőtől függően változhat. Azonban az, hogy a játék miatt ennyire gyorsan romlik az akkumulátor állapota, sok felhasználó számára aggodalomra ad okot. Az Activision egyelőre nem reagált hivatalosan a felmerülő panaszokra, így kérdéses, hogy milyen lépéseket tesznek majd a probléma orvoslására.

Ez az ügy nem csak a Warzone Mobile megítélését rontja tovább, hanem komoly kérdéseket vet fel az iPhone-ok játék közbeni energiafelhasználásával és akkumulátor-kezelésével kapcsolatban is. A játékosok és az iPhone-tulajdonosok egyaránt várnak válaszokat és megoldásokat az Activisiontól.