A Samsung nemrégiben bocsátotta ki legújabb biztonsági frissítését a Galaxy A54 modell számára Európában, követve az amerikai piacra szánt Galaxy A53 frissítését. Az európai felhasználók számára elérhetővé vált februári frissítés a firmware verzióját A536BXXS8DXA1-re változtatja, amely bár új funkciókat vagy teljesítménybeli javulásokat nem hoz, egy kritikus fontosságú biztonsági javítást tartalmaz, ami elengedhetetlen a készülék védelme szempontjából.

A frissítés magában foglalja a Samsung biztonsági bulletinjében meghatározott összesen 72 biztonsági javítást, melyek közül 61 a Google-tól érkezik, míg 11 javítás kifejezetten Samsung eszközökre szabott. A javítások közül három kritikus jellegű, a többi pedig közepes vagy magas kockázatú. Ez a lépés része a Samsung elkötelezettségének a felhasználói adatok és eszközök biztonságának folyamatos javítása iránt.

A frissítés letöltése egyszerű: a telefon Beállítások menüjében kell kiválasztani a Szoftverfrissítés opciót, majd megnyomni a Letöltés és telepítés gombot. Azok számára, akik manuálisan szeretnék frissíteni az eszközüket, a legújabb firmware elérhető a Samsung archívumában, és egy Windows PC-n keresztül, USB kábel segítségével telepíthető.

Fontos megjegyezni, hogy a Galaxy A54 támogatott a One UI 6.1 frissítésre is, azonban a felhasználóknak valószínűleg még várniuk kell néhány hónapot, amíg a frissítés elérhetővé válik, mivel a Samsung továbbra is dolgozik a One UI 6.1 fejlesztésén az Galaxy S24 sorozat előtt piacra került készülékek számára. A Galaxy A54 nem fogja megkapni a Galaxy S4 MI funkcióit, ami sajnálatos korlátozás a készülék képességei tekintetében.