Elon Musk ismét egy merész lépésre készül az X/Twitterrel kapcsolatban, ezúttal azzal a szándékkal, hogy eltávolítsa a lájkok és megosztások számát a platformon. Egy nemrégiben tartott beszélgetés során a milliárdos arról is beszámolt, hogy hamarosan engedélyt kap pénzügyi tranzakciók végrehajtására.

Muskot azonban nem mindig kell szó szerint venni, amikor az X-ről beszél, hiszen korábban azt állította, hogy eltávolítja a “Block” funkciót a platformról, ami végül nem történt meg. A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója a Morgan Stanley Technology, Media and Telecom rendezvényén tartott beszélgetésen jelentette be, hogy fontolóra vette a lájkok és megosztások számának eltávolítását minden bejegyzésből.

Musk 2022-ben vásárolta meg a Twittert, és úgy tűnt, hogy többet rombol rajta, mint amennyit innovál. Megváltoztatta a nevét, a logóját, ezreket bocsátott el a munkavállalói közül, és sokan maguk is távoztak a munkahelyi elégedetlenség miatt. Elvesztett számos hirdetési partnert, és nem volt eléggé szigorú a platformon megjelenő tartalmak moderálásában és cenzúrázásában. A lájkok számának elrejtése divatos trenddé vált, hiszen az Instagramon és a Facebookon is lehetőség van a lájkok számának elrejtésére, a YouTube pedig például a nem tetszik gombok számát rejtette el.

Musk emellett arról is beszélt, hogy néhány hónapon belül engedélyt kap az X-en keresztül történő pénzügyi tranzakciók lebonyolítására New Yorkban. Emlékeztetőül, Musk célja az, hogy az X egy “mindenre képes platformmá” váljon, ahol fizethetsz, vásárolhatsz, kommunikálhatsz a szeretteiddel, videohívásokat indíthatsz és tartalmakat fogyaszthatsz – hasonlóan a Kínában népszerű WeChat-hez.