Valve meglehetősen nagy sikert ért el a hordozható gaming konzol, a Steam Deck bevezetésével. A konzol rendkívül népszerű a játékosok körében, hazánkban is, lehetővé téve számos játék futtatását bárhol. Április 1-jén az ASUS bejelentette a ROG Ally-t, a Steam Deck állítólagos riválisát. Sokan viccnek hitték, hiszen a bemutató videó humoros módon készült. Azonban az ASUS megerősítette, hogy hamarosan piacra dobják a konzolt. Lentebb olvashatnak a részletekről.

Mégsem április 1-jei tréfa a ASUS ROG Ally, hanem a Steam Deck hús-vér riválisa!

Az ASUS nem árulta el a ROG Ally konzol teljes specifikációit. Viszont a YouTuber, Dave2D tesztelhetett egy prototípust, és megosztott néhány részletet. Úgy tűnik, hogy egy policarbonátból készült eszközről van szó, amely AMD Ryzen processzort és Windows 11 operációs rendszert futtat. A grafikát integrált GPU kezeli, de külső GPU is csatlakoztatható a nagyobb grafikai teljesítmény érdekében.

A 7 hüvelykes, Full HD felbontású, 16:9 képarányú és 120 Hz-es képfrissítésű kijelzővel rendelkező konzol könnyebb és vékonyabb a Steam Deck-nél. A ROG Ally 608 grammot nyom és 280 x 113 x 39 mm-es méretű. Ujjlenyomat-érzékelő is található rajta, és olyan funkciókat kínál, mint a lövöldözős játékokhoz használatos triggerek, hátlapi gombok, D-pad, X-Y-A-B gombok és thumbstick-ek a vezérléshez. Az RGB világítás körülöttük személyre szabható.

Mégsem április 1-jei tréfa a ASUS ROG Ally, hanem a Steam Deck hús-vér riválisa!

A felső részen 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó, microSD-kártyahely, hangerőgombok és ujjlenyomat-szkennelő található. Sokan úgy vélik, hogy ez a Steam Deck riválisa lehet, de van egy kis probléma. Az ASUS termékei általában magasabb árkategóriában mozognak. Míg a Steam Deck ára 419 euróról indul, addig a ROG Ally várhatóan közel 1000 euróba (377 000 Ft) kerül majd.

Mégsem április 1-jei tréfa a ASUS ROG Ally, hanem a Steam Deck hús-vér riválisa!

Még nincs meg a megjelenés dátuma, de most már biztosak vagyunk benne, hogy az ASUS ROG Ally egy valódi hordozható konzol, és hamarosan debütál. Eközben a Sony rajongók még mindig várják egy új hordozható konzol megjelenését, amely a PSP emlékére és örökségére épít.