A DJI bejelentette legújabb professzionális kategóriás Inspire 3 drónját a légi filmfelvételekhez. Ez a modell számos előnyt kínál elődjéhez képest, a tervezéstől a szenzoron, a kapcsolatokon és a működtetésen át.

Az új Inspire 3 egy teljes képmezős Zenmuse X9-8K Air Gimbal kamera szenzorral rendelkezik, ami a legkönnyebb eddig, és támogatja a DJI CineCore 3.0 képfeldolgozó rendszert. Akár 8K 25fps sebességgel képes belső felvételre CinemaDNG formátumban, valamint 8K 75fps sebességgel Apple ProRes RAW formátumban. Emellett 4K 120fps sebességű ProRes RAW felvételt is tud készíteni vágás nélkül.

DJI Inspire 3 új mércét állít a légi filmfelvételekben: 8K teljes képmezős szenzor és 5,5 millió forintos ár

Az X9-8K Air szenzor képes EI 800 és 4000 közötti dupla natív ISO értékkel működni 30fps alatt, így alacsony fényviszonyok között is nagyon hatékony. 30p felett a kamera továbbra is képes EI 320 és 1600 értékekre. A szenzornak 14+_álljra terjedő dinamikus tartománya van. A DJI Cinema Color System (DCSS) támogatott a pontos színek és bőrtónusok érdekében, valamint a színegyezés a DJI más kameráival, mint például a Ronin 4D.

DJI Inspire 3 új mércét állít a légi filmfelvételekben: 8K teljes képmezős szenzor és 5,5 millió forintos ár

Az Inspire 3 támogatja a DJI DL bajonettet, és a kamera kompatibilis egy további 18 mm F2.8 teljes képmezős lencsével és egy új, 8K-ra tervezett telefotó lencsével, valamint más DL bajonettes opciókkal.

Az Inspire 3 egy új, átdolgozott, könnyű karosszériával rendelkezik. Az FPV kamera, a vizuális szenzorok, a pozícionáló antennák és a memóriakártya-hely mind az öntvényben található. A leszállókeret repülés közben is leereszthető, így 80 fokos korlátlan kilátást biztosít felfelé. Az új hajtóműrendszer 94 km/h sebességre képes, 8m/s emelkedési és süllyedési sebességgel és 10m/s merülési sebességgel.

DJI Inspire 3 új mércét állít a légi filmfelvételekben: 8K teljes képmezős szenzor és 5,5 millió forintos ár

Az Inspire 3 egy frissített FPV kamerával is rendelkezik. Ez a kamera, amelyet a drón kezelője lát, az új modellnél 161 fokos látószöggel, 1/1.8 colos éjjellátó szenzorral és 1080p 60fps felbontással büszkélkedhet. A drónnak 15 km-es átviteli hatótávolsága van egy vezérlővel és 12 km-es a kétvezérlős (pilóta + gimbál vezérlés) módban. 1080p 60fps élő közvetítést tud 90 ms késleltetéssel 12 km-en, illetve 4K 30fps sebességgel 5 km-es hatótávon.

A DJI Inspire 3 a DJI RC Plus vezérlővel érkezik, amely 7 hüvelykes 1200-nit kijelzővel és 3,3 órás működési idővel rendelkezik, amely egy külső WB37 akkumulátorral akár 6 órára is megnövelhető. A drón maga TB61 dupla akkumulátorokat támogat, amelyek akár 28 perces repülési időt biztosítanak.

DJI Inspire 3 új mércét állít a légi filmfelvételekben: 8K teljes képmezős szenzor és 5,5 millió forintos ár

Az drón repülési rendszere új Waypoint Pro lehetőségekkel lett frissítve, többek között ismételhető útvonalakkal, amelyek lehetővé teszik a pilótának, hogy többször ugyanazt a mintát és útvonalat repülje, hogy többször rögzíthesse ugyanazt a jelenetet vagy más napszakban. A 3D dolly egy daru, kábelkamera vagy dolly szimulálásával képes utánozni a hagyományos rögzített kamera mozgását, de sokkal kevesebb korlátozással, mint az említett berendezések.

A kamera ezt egy új, nagy pontosságú RTK pozícionáló rendszerrel és integrált 3 GNSS (GPS + Galileo + BeiDou) segítségével éri el, amely lehetővé teszi a kamera számára, hogy pontosan mozogjon a világ bármely pontján. Új gépi tanulási algoritmusok is segítenek az egyetlen objektum felismerésében és követésében, így a pilóta a repülésre koncentrálhat, míg a kamera automatikusan követi a célpontot, ami megkönnyíti az egyedül történő repülést és felvételkészítést.

Az új DJI drón úgy lett kialakítva, hogy tökéletesen integrálódjon a professzionális filmkészítés felső kategóriájába, időkód szinkronizációval, a High-Bright távirányító monitorral való párosítás lehetőségével és az RC Plus-szal. A monitor kompatibilitást biztosít más DJI termékekkel is, mint például a DJI 4D Hand Grips és a DJI Master Wheels a gimbál vezérléséhez.

A DJI Inspire 3 ára 16 499 dollár (kb. 5 680 000 Ft), és várhatóan június végétől lesz elérhető. A csomag tartalmazza a DJI Inspire 3 légi járművet, a Zenmuse X9-8K Air Gimbal kamerát, az RC Plus távirányítót, 6 db TB51 intelligens akkumulátort, töltőállomást, 1 TB-os PROSSD-t, tolókocsit, 3 db összecsukható, gyorskioldású propellert (párban), lencsetartó dobozt, RC Plus pántot és további tartozékokat. A lencsék külön vásárolhatók meg.