A Samsung és a Princeton Egyetem közötti friss partnerség a 6G vezeték nélküli kommunikációs és hálózati technológiák fejlesztése felé irányul. A megállapodás keretében a Samsung Research America, a Samsung kutatási és fejlesztési ágának amerikai része, a Princeton Egyetem NextG kezdeményezésének Corporate Affiliates Programjának alapító tagjává válik. Ez a lépés nemcsak a technológiai innovációt hivatott előmozdítani, hanem a tudomány és a gyakorlati alkalmazások közötti szakadékot is hivatott áthidalni.

Samsung és Princeton összefogás a 6G fejlesztésében; Előretekintés a következő generációs hálózatok felé

A Samsung kulcsszerepet vállal a 6G hálózatok kereskedelmi bevezetésében, miután már korábban, 2020-ban és 2022-ben is fontos fehér könyveket publikált a 6G technológia spektrumáról és kereteiről. A vállalat kiemelkedő szerepet tölt be az 6G fejlesztésének globális táján, az International Telecommunication Union Radiocommunication Sector (ITU-R) és a Global Mobile Suppliers Association (GSA) kapcsolódó munkacsoportjainak elnökeként.

Ez az együttműködés várhatóan jelentős előrelépést jelent a vezeték nélküli kommunikációs technológiák terén, hiszen a Princeton Egyetem és a Samsung közötti szoros kapcsolat lehetővé teszi a legújabb tudományos eredmények és a valós világ igényei közötti szinergiákat. Andrea Goldsmith, a Princeton Mérnöki Karának dékánja szerint a program a mély együttműködésre és az innováció előmozdítására törekszik, ami elengedhetetlen a gyorsan változó technológiai környezetben való globális vezetéshez.