A Huawei P70, a népszerű okostelefon-sorozat legújabb tagja, már közel áll a nagy bemutatkozáshoz, és a legfrissebb hírek szerint Kínában már megkezdődtek a nem hivatalos előrendelések. A P70 sorozatról szóló pletykák már hónapok óta keringenek, de most új részletek is napvilágot láttak.

Betekintés a Huawei P70 tervezési titkaiba

A Weibo-n ismert tippelő, @FixedFocus információi szerint több kínai bolt kezdte el fogadni a P70 sorozatra vonatkozó foglalásokat. Már láthattunk is bizonyítékokat, például a “P70 Pro 512 GB” modellre vonatkozó előlegbekérő nyugtákat. Később a tippelő pontosította, hogy ezek nem hivatalos előrendelések, hanem inkább az üzletek egyéni kezdeményezései.

Betekintés a Huawei P70 tervezési titkaiba

Eközben egy másik tippelő, a Digital Chat Station tette közzé a P70 tervezési vázlatát, ami felfedi a hátlapi kamera elrendezését. Ez az új kialakítás hasonlít az iPhone-ra, bár kevésbé szimmetrikus. Úgy tűnik, hogy a készülék három kamerával rendelkezik: egy nagy főlencsével és két kisebb melléklencsével. Emellett szó van egy periszkóp kameráról és egy ultranagy látószögű kameráról is, a vaku pedig a bal oldalon helyezkedik el.

A fotómodul mérete megnőtt a P60 Pro-hoz képest. A telefonnak tisztának tűnő oldalsó élei vannak, a hangerőszabályzó és a bekapcsológomb a bal oldalon. Az előlap tervezése egyelőre még rejtély. Korábbi információk szerint a P70 sorozat a P70, P70 Pro és P70 “Art” modelleket foglalja magában. Az “Art” változat egy 1 inch-es Sony IMX989 szenzort és egy high-end hibrid lencsét tartalmazhat.

Szó esik egy 50 megapixeles OmniVision OV50H szenzorról is, mely 1/1.3 inch méretű, és 1.2 mikronos pixelekkel rendelkezik, szemben a 1 inch-es Sony szenzor 1.6 mikronos pixeleivel. Emellett felmerült egy 4X-es zoommal és 100 mm-es fókusztávolsággal rendelkező periszkópikus szenzor lehetősége is.