A Samsung Galaxy S24 sorozatának közelgő január 17-i bemutatója kapcsán új információk láttak napvilágot. Egy megbízható forrás szerint, a Galaxy S24+ modell több országban a Qualcomm Snapdragon 8 Gen3 lapkával kerülhet piacra, szemben az alap Galaxy S24 modellel, amely csak az Exynos 2400 processzorral lesz elérhető.

Galaxy S24+ Snapdragon lapkával: Fordulat a Samsung stratégiájában?

A hír X.com-ról származik, ahol egy tippelő megosztotta, hogy a Snapdragon 8 Gen3 lapkával felszerelt Galaxy S24 Ultra és S24+ modellek a Közel-Keleten és a világ többi részén is elérhetőek lesznek. Ez ellentétben áll a Galaxy S24 alapmodelljével, amely kizárólag az Exynos 2400 lapkával fog megjelenni.

Galaxy S24+ Snapdragon lapkával: Fordulat a Samsung stratégiájában?

A Galaxy S24+ egy Exynos 2400 lapkával szerelt változata a GeekBench teszten 2193 pontot ért el single-core és 6895 pontot multi-core teszten, 12 GB RAM társaságában. Ezek az eredmények közel állnak a Snapdragon 8 Gen3 lapkát használó S24 Ultra modelljéhez, bár továbbra is vannak aggályok az energiahatékonyság és az akkumulátor-üzemidő tekintetében.

Az új információk ellenére mindig érdemes óvatosnak lenni az ilyen típusú pletykákkal, és a legjobb, ha várjuk meg a hivatalos bejelentést január 17-én, hogy megtudjuk, valóban így állnak-e a dolgok a processzorok tekintetében.