A Samsung „Fan Edition” okostelefonjai idővel sikeresek lettek. Az első modell a Galaxy Note 7 FE volt, ami a dél-koreai vállalat egyik kudarca után jelent meg, de aztán újjászületett a Galaxy S20 FE formájában. 2022-ben debütált a Galaxy S21 FE, és most úgy tűnik, az S23 FE modell bemutatójára készülünk.

Az új Samsung Galaxy S23 FE 50 MP-s főkamerát hozhat - Mikor várható a bemutató?

A „Fan Edition” új telefonjának megjelenése egy ideig kérdéses volt. Később kiderült, hogy az úgynevezett „Galaxy S22 FE” nem fog létezni, helyette a Samsung az S23 FE megjelenését tervezi. Ez a kisebb névváltoztatás a telefonokat az új Galaxy S23 zászlóshajó sorozat alá helyezi. Néhány specifikáció már felkerült az internetre, és a GalaxyClub egy pletykát közölt, miszerint az új modell 50 MP-s főkamerával érkezik.

Ez frissítés lenne az aktuális Galaxy S21 FE modellhez képest, amely 12 MP-s érzékelővel rendelkezik. Elképzelhető, hogy ugyanarról a fotószenzorról van szó, amelyet a Galaxy S23 / S23+ modellekben használnak, OIS-szal és f/1.8-as nyílással. Egyelőre nem világos, hogy a szelfikamera is megváltozik-e. Az S21 FE 32 MP-s érzékelővel rendelkezik, míg a Galaxy S22 és S23 sorozat alapváltozatai 10 MP, illetve 12 MP-s érzékelőkkel vannak felszerelve.

A korábban felmerült felszereltségi lista továbbra is érvényes. A Galaxy S23 FE Exynos 2200 processzorral, 4500 mAh-s akkumulátorral és valószínűleg 25W-os vezetékes töltéssel jelenhet meg. A konfigurációk 6 GB vagy 8 GB RAM-mal és 128 GB vagy 256 GB tárhellyel érhetők el.

A bemutatóval kapcsolatban elmondható, hogy a telefon valószínűleg a Galaxy Z Fold 5 és Z Flip 5 összecsukható telefonok bemutatója után néhány hónappal kerülhet bejelentésre. Ez azt jelenti, hogy az év végére, vagy akár 2024 elejére várható a megjelenés.