A nyári filmszezon végre elérkezett, és az Universal Pictures bemutatta Christopher Nolan legújabb, “Oppenheimer” című alkotásának egy izgalmas új plakátját, amely egy életrajzi dráma és 2023. július 21-én kerül a mozikba.

A sztárokkal teli film Cillian Murphyt (“Hang nélkül 2.“) tüzes alakban, J. Robert Oppenheimerként, az amerikai fizikust ábrázolja, akinek hozzájárulása a Manhattan Projektben az atombomba és a hiroshimai és nagaszaki tragédia megalkotásához vezetett. A plakát a rettegett fegyver érkezését és egy új világkorszak kezdetét ábrázolja.

Az Oppenheimer új posztere bepillantást enged a Manhattan Projekt mögötti világba

Nolan, aki leginkább olyan sikeres filmekről ismert, mint a “Sötét lovag” trilógia és az “Eredet”, most először dolgozik együtt az Universal Pictures-szel a Warner Bros-tól való távozása után a “Tenet” című film kiadását követően. A film alapja a “American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer” című könyv, amelyet Kai Bird és Martin J. Sherwin írt. A filmet Nolan, felesége Emma Thomas és az Atlas Entertainment Charles Rovenje állította elő.

A hivatalos szinopszis szerint: “A film J. Robert Oppenheimer elméleti fizikus életét követi nyomon, aki a II. világháború alatt a Manhattan Projekt során a Los Alamos-i Laboratórium igazgatója volt, és hozzájárult az atombomba létrehozásához.”

A filmben Murphy mellett Emily Blunt Oppenheimer feleségét, Kitty-t, Matt Damon a Manhattan Projekt igazgatóját, Leslie Groves Jr. tábornokot, Robert Downey Jr. az amerikai Atomenergia-bizottság alapító biztosát, Lewis Strauss-t, és Florence Pugh pedig a pszichiáter Jean Tatlockot alakítja.

A szereposztásban olyan színészek is szerepelnek, mint Benny Safdie, Michael Angarano, Josh Hartnett, Rami Malek, Kenneth Branagh, Dane DeHaan, Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich és Matthew Modine.

A nyári kasszasiker az IMAX 65mm és 65mm-es nagyformátumú filmes technikával készült. Először az Oppenheimer című filmben IMAX fekete-fehér analóg fotográfiai jelenetek is szerepelnek.

Egyelőre rejtély, hogy Nolan hogyan közelítette meg ezt a vitatott témát, de mindössze két hónap van hátra, és a közönség hamarosan megtekintheti a nagyra becsült filmes alkotását, amely újra a mozikban tárja elénk egy korszakalkotó történetet.