Az elmúlt időszakban a Google átvette a Fitbit irányítását, és számos jelentős változást hozott a márka stratégiájában és a szoftverekben. A legújabb fejlesztés az alkalmazás őszre tervezett újragondolt dizájnjában rejlik. Néhány felhasználó már augusztus 1-jén megkapta a korlátozott béta verzióhoz a meghívót.

Az új alkalmazásban három új lap kerül bemutatásra: Today, Coach és You. Ezek lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy megtekintsék a napi célokat és mérőszámokat. Ezen túlmenően tanácsokat és inspirációt is kapnak a fitnesz gyakorlatokhoz, valamint láthatóvá válnak a személyes adatok és a elért eredmények. A Today lap egészség- és fitneszstatistikákat, valamint személyre szabható mérőszámokat kínál. A Coach lap motiváló fitnesztartalmat, szakértők által kidolgozott gyakorlatokat, valamint mindfulness-szakaszokat tartalmaz.

A Google teljesen új arculatot tervez a Fitbit alkalmazásnak: bemutatjuk a You, Coach és Today lapokat

Fitbit Premium előfizetői még több tartalmat kaphatnak, mint például a High Intensity Interval Training (HIT), kardió-táncórák és a különböző preferenciákhoz és célokhoz igazodó szűrők. A You lap lehetővé teszi a személyes adatok és célok testreszabását, a felgyűjtött jelvények/eredmények megtekintését, valamint a súly, fitnesz, lépésszám és relaxáció terén elért fejlődés követését. Ezen felül lehetőség van a közösség fontos tagjaival való kapcsolatfelvételre is.

A Google az alkalmazás színvilágán is változtatott, frissítette az ikonokat és a grafikákat, valamint könnyebbé tette az egészségmonitorozást Fitbit eszköz nélkül. A járás, futás és hegyi túrák pontosságát is növelték. A Fitbit adatokat elkülönítik a Google Ads adatoktól, és nem használják célzott hirdetésekhez.

Az új alkalmazás őszre tervezett debütálása valószínűleg egybeesik a Pixel Watch 2, a Pixel 8 telefoncsalád, és az újratervezett Fitbit alkalmazás bemutatójával.