Friss hírek szerint az Apple készülő új zászlóshajója, az iPhone 16, visszatérhet a korábbi, az iPhone 12-nél látott dizájnelvre. Ez újabb szemléletmódját mutatja az Apple eszközeinek alakításában, amelyhez mindig is hozzá tartozott a folyamatos újítás és a hagyományok megtartása.

A hírek szerint az iPhone 16 Pro Max modell 6.9 hüvelykes képernyőt kap, míg a megfizethetőbb iPhone 16 modell az iPhone 12 által népszerűsített tervezési megközelítést követi.

Az iPhone 16 visszatér az iPhone 12 design stílusához?

Az iPhone 15 sorozat 2023 őszére várható, míg az iPhone 16 2024 őszén érkezik majd. Az információk a Twitteren található @URedditor felhasználótól származnak, aki szerint az iPhone 16 két, függőlegesen elrendezett hátlapi kamera rendszert kap. Azonos elrendezésű kamerarendszert várhatunk az iPhone 16 Plus modellnél is.

Jelenleg, az iPhone 13 és az azt követő modelleknél a kamerák átlósan, ferde módon vannak elrendezve. Úgy tűnik, hogy a függőleges kameraelrendezés lehetővé teszi a különböző modellek egyszerűbb megkülönböztetését. Emellett az iPhone 15 és 16 modellek Dynamic Island kialakítást és USB-C csatlakozót kapnak alul. A Dynamic Island a 2022 őszén bemutatott iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max modelleken debütált, és képes kiterjedni vagy összehúzódni a selfie szenzorok és a Face ID körül megjelenő információk alapján.

A legújabb szivárgások szerint az iPhone 15 és 15 Plus modelleknél 48 MP-es kamerákra számíthatunk, és ez várhatóan az iPhone 16 modelleknél is megjelenik. Egyelőre úgy tűnik, hogy a képernyő frissítési sebessége 60 Hz marad.