A Pixel 7 Pro és az iPhone 14 Pro a Google legújabb reklámsorozatának főszereplői, melyekben a cég apró, de éles szúrásokat ad az Apple-nek. A Samsung az utóbbi években volt híres arról, hogy reklámsorozataiban gyakran iróniával illette az Apple termékeit, most azonban a Google is hasonló taktikát alkalmaz.

Ebben a friss sorozatban a Google a Pixel 7 Pro és az, ami az iPhone 14 Pro-nak tűnik, közti kölcsönhatásokra összpontosít. A videók a Google hivatalos YouTube csatornáján találhatók, a #BestPhonesForever (legjobb telefonok mindörökké) hashtag alatt. Bár sokan azt mondanák, hogy a reklámok kissé kínosak, mégis érdemes őket megtekinteni. A részleteket az alábbi linken találhatják:

Az iPhone 14 Pro “féltékeny” a Pixel 7 Pro-ra

Az egyik videóban az iPhone 14 Pro “féltékenynek” tűnik a Pixelre, mert az sok olyan funkciót képes végrehajtani, amelyek az iOS-en nem elérhetők. A készülékek robot hangon kommunikálnak, hasonlóan a Sirihez vagy a Google Assistanthez. Bár a párbeszéd egyensúlyban van, a videó végén az iPhone 14 Pro akkumulátora lemerül, és a telefon a földre hull.

A Pixel 7 Pro többet lát a csillagos égen

A következő videóban a két csúcsmodell az égre néz. A Pixel 7 Pro több csillagot és csillagképet “lát”, köszönhetően az integrált Asztrofotózási módnak és a 30X zoomnak. Az Apple készüléke “beindítja” a vakut, hogy kompenzáljon.

Az iPhone 14 Pro pánikol a Wi-Fi miatt

A soron következő videóban az iPhone pánikba esik, mert nem tud csatlakozni egy nyilvános hálózathoz, mivel nincs VPN-je, mint a Pixelnek. A videó végén látható, hogy az iPhone 14 Pro akkumulátora ismét lemerül, de a Pixel vezeték nélküli töltéssel segít.

Pixel segítség az iPhone-nak

A következő videóban tovább folytatódik a Google és az Apple közötti rivalizálás. Az iPhone 14 Pro akkumulátora lemerül, de a Pixel 7 Pro hősként lép fel, és vezeték nélküli töltéssel segíti az Apple készülékét.

A hajlítható Pixel Fold az iPhone 14 Pro kedvence

Nem maradhatott ki a hajlítható készülékekkel kapcsolatos irónia sem. Egy másik reklámban az iPhone 14 Pro-t látjuk, ahogy a Google első hajlítható telefonja, a Pixel Fold nagyméretű kijelzőjén játszik.

Ezek ellenére a kampány neve nem tűnik rossznak az Apple számára sem: „Best Phones Ever”, azaz “A legjobb telefonok valaha”. Ennek ellenére az irónia mindvégig jelen van.