2021 februárjában a Spotify bejelentette HiFi, azaz veszteségmentes minőségű zenei előfizetését. Erről a témáról már beszéltünk korábban. A tervek szerint ez a szolgáltatás később lett volna bevezetve, mint az Apple Music és más versenytársak hasonló kínálata, amelyek gyorsabban tettek elérhetővé veszteségmentes formátumú zeneszámokat, mégpedig további költségek nélkül. Mindazonáltal a Spotify hamarosan elindítja HiFi tervét, amelyet a cég belső körében „Supremium”-nak neveznek. Lássuk a részleteket.

A Spotify új HiFi szolgáltatása a „Supremium”: Minőségi zenehallgatás magasabb áron

A Bloomberg közlése alapján a Spotify HiFi terv hamarosan indul, de a veszteségmentes minőségű zeneszámok elérése magasabb díjat tehet szükségessé. Korábbi pletykák 20 dolláros havi díjat vetítettek előre. Ez azt jelentené, hogy ez a költség a már meglévő Premium terv költségének a duplája lenne.

A Spotify nemrégiben bővítette portfólióját és belépett a podcastok és hangoskönyvek piacára is. Jelenleg minden hangoskönyv külön vásárolható meg, csak a zenei tartalmak érhetők el az audio streaming szolgáltatás előfizetése keretében. A Spotify azonban a költségesebb HiFi előfizetés bevezetésével további ingyenes tartalmakat is tervez kínálni azoknak, akik ezt a szolgáltatást választják. A jövőben a hangoskönyvek valószínűleg a Premium előfizetők számára is elérhetővé válnak, bár ez valószínűleg bizonyos korlátozásokkal jár majd a „Supremium” előfizetőkkel szemben.

Amennyiben a híresztelések beigazolódnak és a HiFi előfizetés havi díja valóban 20 dollár lesz, akkor ez a költség jelentősen magasabb lehet, mint a többi zenei streaming szolgáltatásért általában fizetendő díjak. Például az Apple Music jelenleg havi 11 dollárért (diákoknak csupán 6 dollárért) kínál veszteségmentes minőségű zenét, míg az Amazon Music Unlimited előfizetése szintén havi 11 dollár (9 dollár, ha a Prime szolgáltatást is használja a felhasználó).

A hírek szerint a „Supremium” néven is ismert Spotify HiFi szolgáltatás idén októberben kerül bevezetésre.