Az MI technológiai világban zajló fejlemények közepette az Apple is megosztott néhány izgalmas részletet arról, hogyan kívánja felhasználni a mesterséges intelligenciát a közelgő iOS 18 operációs rendszerében. A szivárgások és elemzések alapján az új rendszer a fejlesztői produktivitást és a felhasználói élményt egyaránt megcélozza, hozzáadva az MI által vezérelt funkciókat az iPhone és más Apple eszközök ökoszisztémájába.

Mark Gurman, a Bloomberg elemzője által közölt információk szerint az Apple számos mesterséges intelligenciára épülő fejlesztéssel készül, amelyek átformálják az iOS, a macOS, valamint a fejlesztők által használt eszközök, mint az Xcode működését. Az Xcode, Apple fejlesztői környezete, GitHub Copilot-szerű MI funkciókkal bővül, amelyek célja a programozói munka gyorsítása és az alkalmazások tesztelésének hatékonyabbá tétele. Emellett a vállalat szoftverfejlesztési alelnöke arra ösztönzi a munkatársakat, hogy minél több MI-funkciót integráljanak az idei operációs rendszerekbe.

A mesterséges intelligencia beépítésének eredményeként az Apple Music lejátszási listái generatív MI segítségével jönnek létre, a Keynote prezentációs szoftver mesterséges intelligenciával készült prezentációkkal bővül, és a Spotlight kereső intelligensebbé válik, képes lesz az alkalmazások funkciói között kutatni és összetett kérdésekre válaszolni. Ezek a fejlesztések nemcsak az Apple szoftveres kínálatát gazdagítják, hanem új dimenziót nyitnak a felhasználói interakciókban is.

Bár a végső bejelentésre a nyári WWDC fejlesztői konferencián kerül sor, ahol hagyományosan bemutatásra kerülnek az Apple operációs rendszereinek legfrissebb változatai, már most világos, hogy az iOS 18 és a következő macOS jelentős mérföldkövet jelentenek az Apple MI stratégiájában. A “Crystal” és “Glow” kódnéven futó fejlesztések ígéretesek, és várakozással tekintünk a jövőbe, hogy megtudjuk, melyik innovációk valósulnak meg és hogyan formálják át az Apple eszközök használatát.