A Sony szeptember 1-jén mutatja be legújabb okostelefonját, az Xperia 5 V-t. Egy már megjelent promóciós videó szerint a telefon hátlapján két ZEISS technológiájú kamera lesz, amely fényvisszaverődés elleni bevonattal is rendelkezik. Az előzetes információk alapján ez a modell egy új mércét állíthat fel a mobilfotózás terén.

Sony Xperia 5 V

A Sony Xperia 5 V kijelzője 21:9 képaránnyal rendelkezik, amelynek köszönhetően kivételesen nagy látóteret és lenyűgöző vizuális élményt kínál. A készülék felső és alsó részén is találhatóak peremek. A szelfi kamera a felső perembe került, elkerülve ezzel a divatos, de sokak által vitatott lyukasztott megoldást.

Sony Xperia 5 V

A Sony nem hanyagolta el az audio rajongóit sem, ugyanis az Xperia 5 V még rendelkezik 3,5 mm-es audiocsatlakozóval is. Ráadásul az ujjlenyomat-érzékelő a bekapcsológombba van integrálva, így a készülék még biztonságosabbá válik.

A telefon szíve egy Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 lapka lesz, és választhatóan 12GB vagy 16GB RAM-mal jelenik meg. A gyorstöltés sem marad el, a készülék 33W teljesítményű töltéssel is kompatibilis lesz.

Nem marad más hátra, mint személyesen is megtapasztalni, milyen újdonságokat kínál az Xperia 5 V. Ha élőben szeretnéd követni a bemutatót, ne felejtsd el, szeptember 1-jén 16:00-kor kerül sor az eseményre (itt nézheted meg).