Az ASUS egyike volt azon márkáknak, amelyek először váltottak Wi-Fi 6-ra, mégpedig egy ROG Phone II modellel, ha jól emlékszem. Azután jött a Wi-Fi 7, amit az ASUS ZenFone 10 modelljén vezettek be. Most pedig az ASUS bemutatta a világ első Wi-Fi 7-es gaming routerjét, a ROG Rapture GT-BE98 Prot. Lássuk, milyen tulajdonságokkal rendelkezik ez az újító eszköz.

Az ASUS bemutatja a világ első Wi-Fi 7-es gaming routerjét, a ROG Rapture GT-BE98 Pro-t
Az ASUS bemutatja a világ első Wi-Fi 7-es gaming routerjét, a ROG Rapture GT-BE98 Pro-t

Az ASUS ROG Rapture GT-BE98 Pro egy quad-band router, ami teljes mértékben kiaknázza a Wi-Fi 7 adta lehetőségeket, támogatva 320 MHz-es csatornákat a 6 GHz-es frekvenciasávon. Ezzel az eszköz olyan sebességeket képes elérni, amelyek akár 160%-kal is nagyobbak az előző generációs, Wi-Fi 6-os sebességeknél. Emellett a 4K QAM modulációval még több adatot tud átvinni, ami azt jelenti, hogy az adatátviteli csúcssebességek 20%-kal is megnövekedhetnek.

ASUS ROG Rapture GT-BE98 Pro

Ideális körülmények között a router akár 30 000 Mbps sebességig is képes felgyorsulni. További két innovatív funkciót is beépítettek: a Multi-Link Operationt és a Multi-RU Puncturingot. A ROG Rapture GT-BE98 Pro tripla szintű játékgyorsítást, külön játékportot és QoS-t is kínál, csökkentve ezzel a lagot és a késleltetést versenyjátékok esetén.

ASUS ROG Rapture GT-BE98 Pro

Ha valaki egy Z790 Wi-Fi 7-es lapkával felszerelt rendszert használ, akkor teljes mértékben élvezheti a Wi-Fi 7 adta sebességeket.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!