Az elmúlt napokban az iPhone 15 Pro és annak szilárdtestű gombjairól szóló szivárgásokról írtunk, de ma új hír érkezett: az Apple úgy döntött, hogy visszatér a fizikai gombokhoz az iPhone 15 Pro-n, mivel problémák merültek fel az új gombokkal.

A korábbi információk szerint az Apple már bevezette a szilárdtestű gombokat az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max modelleknél. Ezek a gombok taptikus motorokat használtak a hagyományos gombokhoz hasonló visszajelzés szimulálására. Ezenkívül külön mikroprocesszorral és apró akkumulátorokkal is ellátták őket, amelyek segítséget nyújthattak, ha a telefon akkumulátora kimerült.

Az Apple meglepő módon újra a fizikai gombok felé fordul; Az iPhone 15 Pro modellel visszatérnek a hagyományos kezelőelemek

A vastagabb tokokat használók számára is elérhetővé váltak volna érzékenységi beállítások által. Azonban Ming-Chi Kuo elemző szerint a szivárgások nem voltak igazak, és az Apple inkább a hagyományos fizikai gombokhoz tért vissza. Ennek oka többek között az új mechanizmusokkal kapcsolatos problémák, hibák és zavarok, amelyek a hangerő- és bekapcsoló gombokra is vonatkoztak.

Az iPhone 15 Pro nemrég az interneten megjelent CAD-ábrái és képei a szilárdtestű hangerő- és némítógombokat ábrázolták a készülék bal oldalán. Izgatottan várjuk a további szivárgásokat és információkat. Ha valaki nem tudja elképzelni, milyen lehet egy ilyen gomb, az iPhone 7 Home gombjára gondolhat: se nem teljesen fizikai, se nem kapacitív, hanem valahol a kettő között.