KezdőlapTesztekMotorola Edge 40 Pro TESZT és ÉRTÉKELÉS: Az üzleti és játékigényeket egyaránt...

Motorola Edge 40 Pro TESZT és ÉRTÉKELÉS: Az üzleti és játékigényeket egyaránt kielégítő okostelefon, 165Hz-es képernyővel és csúcs, Snapdragon 8 Gen2 procival érkezik

Az első mobiltelefonos hívás 50. évfordulójának alkalmából bemutatjuk a Motorola legújabb csúcskategóriás telefonját, az Edge 40 Pro-t. Az Edge szériához visszatérve, ez a készülék az alapötletekhez és kezdetekhez nyúl vissza, elegáns és vékony dizájnnal, kiváló hardverrel és ár-érték arányban megfelelő kamerával. Nézzük meg, mit nyújt az új modell a Moto Edge 30 Pro után.

Dizájn és kijelző:

A Motorola Edge 40 Pro egyedi megjelenést nyújt matt hátlapjával és lekerekített széleivel, ugyanakkor fogása kicsit csúszós. A vékony kialakítás miatt javasoljuk egy puha TPU tok beszerzése a telefon védelmében. Az Edge szériára jellemző ívelt oldalsó élek továbbra is megtalálhatóak a készüléken. Az IP68 tanúsítvánnyal ellátott telefon víz- és porállóságot, valamint prémium anyagokat, mint a Gorilla Glass Victus üveg és az alumínium keretet kínál.

A 6,67 colos OLED Full HD+ kijelző 165 Hz-es képfrissítési aránnyal rendelkezik, amely kiváló felhasználói élményt biztosít játékok során. A képernyő 818 LUX (általunk mért) fényerővel, élénk színekkel és kiváló kontraszttal büszkélkedhet, így a vizuális élmény lenyűgöző. A 165 Hz-es képfrissítési arány kiemeli a Motorola Edge 40 Pro-t a versenytársak között, bár a 120 Hz is elegendő lett volna szerintünk.

Hardver, teljesítmény és akkumulátor:

Az Edge 40 Pro valóban csúcskategóriás hardverekkel rendelkezik, beleértve a Qualcomm Snapdragon 8 Gen2 chipet, az Adreno 740 GPU-t, 12 GB RAM-ot és 256 GB vagy 512 GB UFS 4.0 típusú belső memóriát.

Motorola Edge 40 Pro TESZT és ÉRTÉKELÉS: Az üzleti és játékigényeket egyaránt kielégítő okostelefon, 165Hz-es képernyővel és csúcs, Snapdragon 8 Gen2 procival érkezik

Specifikáció lista:

  • Processzor: Qualcomm Snapdragon 8 Gen2
  • GPU: Adreno 740
  • RAM: 12 GB
  • Belső memória: 256 GB / 512 GB (UFS 4.0)

Az AnTuTu 9 rangsorban harmadik helyet foglalja el, megelőzve a Galaxy 23 Ultrát. A hőmérséklet játék közben nem nő túl magasra, 40,05°C körül alakul. Játékok, mint az Asphalt 9 és a Wings of Steel kiválóan futnak rajta, és a játékokhoz szánt szekció egyszerű, intuitív kezelést biztosít. Testreszabható gesztusok, Dolby Atmos aktiválása és képernyőfelvétel is elérhető.

Motorola Edge 40 Pro TESZT és ÉRTÉKELÉS: Az üzleti és játékigényeket egyaránt kielégítő okostelefon, 165Hz-es képernyővel és csúcs, Snapdragon 8 Gen2 procival érkezik

Az akkumulátor 24 órás videó-visszajátszási üzemidőt és közel 14 órás folyamatos használati időt nyújt. A töltés gyors: 30 perc alatt 100%-ra, 15 perc alatt pedig 80%-ra töltődik fel a készülék.

Hangzás

Motorola Edge 40 Pro TESZT és ÉRTÉKELÉS: Az üzleti és játékigényeket egyaránt kielégítő okostelefon, 165Hz-es képernyővel és csúcs, Snapdragon 8 Gen2 procival érkezik

A Motorola Edge 40 Pro sztereó hangzása 80% hangerőszintig kellemes és megfelelő minőséget biztosít. E felett túl erősnek tűnik, de a hangminőség nem romlik. A felső és alsó hangszórók jól kiegyensúlyozottak, így a magas, közép és mély hangok egyaránt jól hallhatóak. A hangélmény kielégítő a fejhallgató nélkül játszó felhasználók számára is. A Dolby Atmos is jelen van mint tuningolás.

Csatlakozás

A Motorola Edge 40 Pro modern csatlakozási lehetőségeket kínál, mint például a Wi-Fi 7 Ready, 5G, Bluetooth 5.3, GPS, NFC és USB-C 3.2 port. Természetesen a Wi-Fi 6E támogatás sem marad el. A telefonhívások minősége jelentősen javult az évek során, így a hívások tisztábbak és érthetőbbek.

Motorola Edge 40 Pro TESZT és ÉRTÉKELÉS: Az üzleti és játékigényeket egyaránt kielégítő okostelefon, 165Hz-es képernyővel és csúcs, Snapdragon 8 Gen2 procival érkezik

Az általunk mért adatátviteli sebességek:

  • Wi-Fi: 672 Mbps letöltés, 806 Mbps feltöltés
  • 5G: 703 Mbps letöltés, 48,7 Mbps feltöltés

A készülék az adatsebesség tesztekben is kiválóan teljesít, mind Wi-Fi, mind 5G terén.

Operációs rendszer és felhasználói felület

A Motorola Edge 40 Pro az Android 13 rendszert futtatja az új My UX felülettel, amely a telefon megjelenésének és speciális funkcióinak testreszabását teszi lehetővé. A My UX lehetővé teszi az ívelt szélek világításának, az ujjlenyomat-olvasó animációinak, színeknek és betűtípusoknak a beállítását, miközben minimalista és visszafogott megjelenést követ.

A Moto Secure szolgáltatás gesztusokkal aktiválható, és biztonságos mappát, Wi-Fi beállításokat, adatvédelmet és az új Pin Pad Scramble-t kínálja, ami összekeveri a PIN kód számait, megnehezítve a kód kitalálását. A Biztonságos Mappa lehetővé teszi a bizalmas adatok, képek és információk elrejtését, amelyeket egy PIN kód védelmez.

Az Álcázott Mód segít az alkalmazások elrejtésében más ikonokkal és nevekkel, ami pénzügyi alkalmazások, digitális pénztárcák, vásárlási alkalmazások vagy e-mail fiókok esetében hasznos lehet. A Hálózatbiztonság funkció tájékoztatást nyújt biztonsági problémákról, ha hotspot vagy Wi-Fi hálózat kapcsán ilyeneket találnak.

A telefon egy játékokhoz szánt területtel, Dolby Atmos hangbeállítással és hangszórók egyenlősítésével is rendelkezik. A Motorola Edge 40 Pro a tipikus Android 13 élményt nyújtja swipe-alapú navigációval, reszponzív ujjlenyomat-olvasóval, háttérképből átvett árnyalatokkal az ikonokon és menükön, valamint a kibővített adatvédelmi beállításokkal.

Kamera (fotó és videó):

Motorola Edge 40 Pro TESZT és ÉRTÉKELÉS: Az üzleti és játékigényeket egyaránt kielégítő okostelefon, 165Hz-es képernyővel és csúcs, Snapdragon 8 Gen2 procival érkezik

A Motorola Edge 40 Pro kamera rendszere nem a legmagasabb megapixeles felbontásra törekszik, hanem minőségi szenzorokra épít, hogy megbízható eredményeket nyújtson. A készülék hátlapján található egy 50 MP-es fő kamera, egy 50 MP-es ultranagy látószögű kamera, valamint egy 12 MP-es telefotó kamera. A készülék 8K 30 FPS videófelvételt, Horizon Lock funkciót és éjszakai videózás módot is kínál, valamint egy 60 MP-es szelfikamera található rajta, amely 4K videófelvételre is képes.

A kamera által készített képek általában jó minőségűek, bár néhány hiányosságot is felfedezhetünk. A makró képeknél néha problémás a fókuszálás, és az élénk színek néha túlzottan intenzívek lehetnek. Ezzel szemben a szelfik és a portrék kiváló minőségűek, és a fő és ultranagy látószögű kamerák között nincs színárnyalatbeli eltérés. Gyenge fényviszonyok között a képek minősége megfelelő, de éjszaka kerüljük a zoom használatát és az ultra-széles képek készítését.

A videófelvételnél néhány színtúlélénkítés és hirtelen váltás tapasztalható, valamint a mikrofon nem bírja a szél hatását. Ugyanakkor a kamera jól birkózik meg a kontre-jour-ral és a mozgó alanyokkal, és a stabilizációs tesztek is jól sikerültek.

Összességében a Motorola Edge 40 Pro kamera rendszere elég jó, bár vannak néhány gyenge pontjai. Ha részletesebb információra van szüksége, nézze meg YouTube videó tesztünket, amelyben alaposabban elemezzük a készülék kameráját és annak képességeit.

Összefoglalva:

Pozitívumok:

  • Ragyogó és kellemes képernyő
  • Erős processzor, amely nem hajlamos a teljesítmény csökkenésére
  • Számos hang-, játék-, termelékenységi és biztonsági beállítás
  • Kiemelkedő szelfik, közeli képek, részletek, stabilizáció és fókusz a videózás során
  • Moto Secure biztonsági funkciók
  • Gyors töltés

Negatívumok:

  • Szeles napokon történő felvételekkel megbirkózni képtelen mikrofonok
  • Furcsa fehér egyensúly a kameránál
  • Nem csúcskategóriás zoom
  • Kamera inkább 2022-esnek tűnik, mint 2023-asnak
  • Képernyő túl görbült a kényelmes játékhoz
  • Csúszós telefon, amíg hozzá nem szokik az ember

A telefon ára 899 euró, amely szerintünk jó ár-érték aránynak felel meg. Jelenleg csak az Amazon Németországból lehet megrendelni.

ÉRTÉKELÉS

Dizájn
Kijelző
Hardver és teljesítmény
Akkumulátor
Hangzás
Csatlakozás
Operációs rendszer és felhasználói felület
Kamera
Az ár

ÖSSZEFOGLALÓ

A Motorola Edge 40 Pro-t főként azoknak ajánljuk, akik tisztában vannak a vállalati jelleggel. A Moto Secure és Ready For funkciók miatt célszerű választás lehet vállalati felhasználásra. A magas frissítési ráta miatt a gamerek is élvezhetik, bár talán túlzottan hosszú. Azok, akik Lenovo ThinkBook-okkal és más Think termékekkel vannak körülvéve, valószínűleg Motorola készülékeket használnak és szívesen megvásárolják ezt a telefont is. A kamera miatt nem feltétlenül ajánlott, de játékhoz, filmnézéshez és termelékenységi feladatokhoz igen.

TESZTEK

A Motorola Edge 40 Pro-t főként azoknak ajánljuk, akik tisztában vannak a vállalati jelleggel. A Moto Secure és Ready For funkciók miatt célszerű választás lehet vállalati felhasználásra. A magas frissítési ráta miatt a gamerek is élvezhetik, bár talán túlzottan hosszú. Azok, akik Lenovo ThinkBook-okkal és más Think termékekkel vannak körülvéve, valószínűleg Motorola készülékeket használnak és szívesen megvásárolják ezt a telefont is. A kamera miatt nem feltétlenül ajánlott, de játékhoz, filmnézéshez és termelékenységi feladatokhoz igen.Motorola Edge 40 Pro TESZT és ÉRTÉKELÉS: Az üzleti és játékigényeket egyaránt kielégítő okostelefon, 165Hz-es képernyővel és csúcs, Snapdragon 8 Gen2 procival érkezik