Az iPhone-ok hosszú ideje küzdenek egy általános problémával: az akkumulátor élettartamával. Ez a kérdés különösen éles a standard és Pro modelleken, míg az iPhone Pro Max változatok valamelyest kielégítő teljesítményt nyújtanak. Azonban még ezek is lemaradnak számos Androidos készülék mögött, nem beszélve az SE vagy Mini sorozatokról. Az Apple azonban nem állt tétlenül, és egy belső fejlesztésű akkumulátortechnológián dolgozik, amelynek célja, hogy áttörést hozzon ezen a területen.

A dél-koreai források szerint az Apple egy saját fejlesztésű akkumulátoron dolgozik, amely jelentősen felülmúlja a jelenlegi megoldásokat. A tervek szerint ezek az új akkumulátorcellák 2025-ben kerülhetnek az iPhone-okba, így valószínűleg az iPhone 17 lesz az, amely már ezt a technológiát magában foglalja. A cél egyértelmű: hosszabb üzemidő, nagyobb energiasűrűség és gyorsabb töltési képesség.

Az Apple nem csak az élettartamra és a töltési sebességre fókuszál, hanem a hőkezelési technológiákra is. A cég jelenleg is aktívan részt vesz az akkumulátorokhoz használt anyagok gyártási folyamatában. A katód anyagait illetően több opciót is vizsgálnak, és a szén nanocső lehet az egyik kiválasztott vezetőanyag. Az Apple célja, hogy a jövőben növelje a szilíciumtartalmat a katód anyagokban, ami innovatív lépésnek számít.

A legújabb telefonoknál a grafit alapú anyagok használata még mindig elterjedt, de az Apple inkább a szilícium felé hajlik. Ez lehetővé tenné a gyorsabb töltési és kisütési ciklusokat. Az amerikai óriáscég többféle anyagot is tesztel, mint a nikkel, kobalt, mangán és alumínium. A szilícium azonban hajlamos térfogatnövekedésre a töltés során fellépő hő hatására. Az Apple azonban már kidolgozott egy módszert ennek ellensúlyozására.