Az Apple-től származó, barátságosabb árfekvésű térinformatikai eszköz híre azután lobbant fel, hogy bemutatták a Vision Pro-t. Ez a bővített valóságot kínáló szemüveg rengeteg rajongót meggyőzött, és már alig várjuk, hogy megjelenjen a boltok polcain. Az eszköz azonban nem a legolcsóbb, így csak néhányan engedhetik meg maguknak. Viszont Mark Gurman úgy tudja, az Apple egy olcsóbb változatot is tervez. Nézzük, mennyi lehet az ára és mikor jöhet ki.

A Vision Pro testvére: az Apple kedvezőbb árú bővített valóság szemüvegen dolgozik
A Vision Pro testvére: az Apple kedvezőbb árú bővített valóság szemüvegen dolgozik

Egy tippelő szerint az új, kedvezőbb árú szemüveg az USA-ban 1500 és 2500 dollár közötti áron debütálhat, ami forintban kerekítve körülbelül 510 000 Ft és 850 000 Ft közötti összeget jelent (ez csak tájékoztató ár). Összehasonlításképp, a Vision Pro 3500 dollárért, azaz kb. 1 190 000 Ft-ért kerül majd piacra a következő év elején. Az információk szerint az olcsóbb változat iPhone lapkával, kisebb felbontású kijelzőkkel jelenik meg, továbbá néhány kijelző és szenzor is hiányozhat belőle.

Azt beszélik, hogy ez az új eszköz 2025-ben kerülhet a boltokba. Elképzelhető, hogy az Apple még a Vision Pro piaci fogadtatását várja, mielőtt egy új „Air” vagy „SE” változattal áll elő.

A piac egyre mozgalmasabb. A Samsung is hasonló eszközön dolgozik, a Meta pedig bemutatta a Quest 3-at, egy elérhető árú bővített valóságú headsetet, ami körülbelül 500 dollárért, azaz kb. 170 000 Ft-ért lesz kapható.