Az Apple állítólag felfüggesztette az összecsukható iPhone fejlesztését, miután az egyik előzetesen felvetett aggodalom valósággá vált. Nemrég még úgy tűnt, az összecsukható iPhone projekt biztosan megvalósul, mivel az Apple egy a Samsung Galaxy Z Flip sorozatához hasonló, kagyló típusú összecsukható iPhone prototípust fejlesztett ki. Azonban az Apple tartott a készülék tartósságától és használhatóságától, és jelentések szerint egy ázsiai gyártóval kezdett tárgyalásokba a két összecsukható iPhone modellhez szükséges alkatrészek előállításáról.

A Fixed Focus Digital nevű, nagy követőtáborral rendelkező technológiai videóbloggere, aki Kínában a Weibo platformon tevékenykedik, azt állította, hogy az Apple felfüggesztette az összecsukható iPhone fejlesztését egy olyan aggodalom miatt, amelyre korábban már utaltunk.

A Fixed Focus Digital, egy Kínában a Weibo platformon nagy követőtáborral rendelkező technológiai videóbloggere szerint az Apple az összecsukható kagyló típusú iPhone tartósságával kapcsolatos aggodalmak miatt állította le a projektet. A jelentés szerint az Apple megvásárolta versenytársainak, köztük a Samsungnak az összecsukható telefonjait is.

A Weibo bejegyzés alapján az Apple visszafejtette a más gyártóktól vásárolt összecsukható telefonokat, és legalább egyik prototípusukban egy Samsung által szállított kijelzőt használtak. A Fixed Focus Digital információi szerint egy Samsung által biztosított összecsukható kijelző „néhány napos intenzív tesztelés után elromlott”. Ez arra ösztönözte az Apple-t, hogy addig állítsa le az összecsukható iPhone fejlesztését, amíg nem találnak egy olyan tartósabb kijelzőt, amely megfelel az Apple magas minőségi elvárásainak.

Úgy néz ki, hogy az összecsukható eszközök nem szerepelnek az Apple 2024-es és 2025-ös terveiben, és ha a mai jelentések megbízhatónak bizonyulnak, akkor egyelőre nem várható összecsukható iPhone a piacon. A jelentés nem tér ki arra, hogy az Apple felhagyott-e a pletykált hordozható iPad projektjével. Egy ilyen eszköz tartóssági előnyökkel rendelkezhet, hiszen egy összecsukható iPad nem kerülne olyan gyakran zsebbe, mint egy összecsukható iPhone, és valószínűleg vastagabb is lenne.

A The Information nemrégiben arról számolt be, hogy az iPhone 20. évfordulójára, 2027-re az Apple egy összecsukható iPad bevezetését fontolgatja, amely az 8,3 hüvelykes iPad minit váltaná fel.