Az Apple Watch X bevezetésére készül az Apple, amely a hírek szerint nagyobb kijelzővel, új szenzorokkal és néhány izgalmas újítással érkezik. Mark Gurman, a Bloomberg elemzője szerint a Watch X, más néven Watch Series 10, ugyanakkora lesz, mint a jelenlegi Watch Ultra, azaz 49 mm-es, 2 hüvelykes kijelzőt kap.

Az új modell vékonyabb házzal érkezik, ami a viselhetőség szempontjából kényelmesebb lesz. Ezenkívül egy új lapkakészletet is tartalmaz majd, amely lehetővé teszi az AI alkalmazások futtatását watchOS-en. Bár a dizájn terén nem várhatók drámai változások, a mágneses szíjak pletykái nem bizonyultak igaznak.

Az Apple az egészségügyi szenzorok fejlesztésére is összpontosít. A vérnyomásmérő szenzor megbízhatóságának javítása továbbra is kihívást jelent, és a cég azon is dolgozik, hogy alvási apnoe detektálását is beépítse a készülékbe.

A cég a Watch Ultra 3-at is piacra dobja, amely minimális változtatásokkal érkezik, de egy új lapkakészlettel frissítve. Ez arra utal, hogy az Apple folyamatosan fejleszti a termékpalettáját, még ha nem is minden modell hoz drasztikus újításokat.

Az Apple Watch X hivatalos bemutatása valószínűleg az ősz folyamán várható, a pontos ár és megjelenési dátum még nem ismert, de az újítások alapján a készülék jelentős előrelépést képvisel majd a viselhető technológia terén.