A Xiaomi 14 hamarosan piacra kerül, mindössze néhány nap különbséggel a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 lapka bemutatása után. Egy most kiszivárgott hivatalos bemutató dia alapján már teljes képet kaphatunk a telefon tulajdonságairól.

Nemrégiben már megcsodálhattuk a Xiaomi 14 Pro külsejét CAD rajzokon. Most azonban egy poszter hozta nyilvánosságra a Xiaomi 14 alapverziójának főbb jellemzőit a kínai Weibo közösségi oldalon. A telefon egy képe is megjelent, amelyen érdekesen, diagonálisan helyezkednek el a kamerák.

Xiaomi 14

A Xiaomi 14-en látható Leica embléma azt jelzi, hogy a két márka továbbra is együttműködik. Három kamera található a telefonon: egy 50 megapixeles fő kamera, egy 50 megapixeles ultrawide és egy 50 megapixeles telephoto. A Xiaomi 14 6,44 colos OLED kijelzővel rendelkezik, 1,5K felbontással.

A kijelző 120 Hz-es frissítési rátával, 2800 nites fényerővel, Dolby Vision és HDR10+ támogatással büszkélkedik. A telefon duál sztereó hangszórókkal, IP68 tanúsítvánnyal és infravörös adóval van felszerelve. A belsőben az új Snapdragon 8 Gen 3 lapka dolgozik, mellette LPDDR5X RAM és UFS 4.0 tárhely segíti a gyorsaságát. A hűtéséről folyékony hűtés gondoskodik.

A telefon 4600 mAh kapacitású akkumulátorral érkezik, ami 90W-os vezetékes és 50W-os vezeték nélküli töltést támogat, továbbá 10W-os fordított töltési képességgel is rendelkezik. Alig várjuk, hogy megismerjük az árát, reméljük, legalább olyan kedvező lesz, mint a nemrég bemutatott Xiaomi 13T-é.