Már csak két hét, és bemutatkozik a Xiaomi legújabb, 14-es sorozata. Az új telefonok közül az egyik az innovatív Snapdragon 8 Gen 3 lapkával fog érkezni. Ma pedig kiszivárgott néhány részlet és látványterv a Xiaomi 14 Pro-ról, ami sokak számára izgalmas pillanatokat ígér.

A Xiaomi 14 Pro látványtervei napvilágot láttak: mire számíthatunk az új modelltől?

A készülékben több újítás is várható az előző modellekhez képest. Az első, ami szembetűnik, az a lapos kijelző, ami különösen a játékosoknak és azoknak is jó hír, akik nem kedvelik a hajlított kijelzőket. Ezen kívül a kijelző finom 2.5D ívű is, bár ezt alig lehet észrevenni. Hátul pedig egy kiemelkedő kameramodul található négy szenzorral. A telefon többi jellemzője is figyelemre méltó: egyenes szélek az iPhone 15 stílusában, USB-C csatlakozó alul, és jól hallható sztereó hangszórók fent és lent.

A Xiaomi 14 Pro látványtervei napvilágot láttak: mire számíthatunk az új modelltől?

A pletykák alapján már néhány műszaki adat is ismert. A kijelző mérete 6.6 vagy 6.8 hüvelyk lesz, 2K felbontással és 120Hz-es frissítéssel. A telefon motorja a Qualcomm által fejlesztett Snapdragon 8 Gen 3 lapka lesz, ami mellett 12 GB RAM és akár 512 GB tárhely is helyet kap. A 4860 mAh kapacitású akkumulátor gyors, 120W-os töltést is támogat. És valószínűleg a telefon víz- és porálló lesz, IP68-as tanúsítvánnyal.

A kamerarendszerről még csak találgatások vannak, de a fő kamera 50 MP-es lehet, 1/1.28” méretben. Az előlapi kamera 32 MP-es lesz, hátul pedig további szenzorokkal, köztük egy valószínűleg 64 MP-es telephoto lencsével bővül. Hamarosan biztosan többet tudunk majd a Xiaomi 14 sorozatról, mert a hónap végén a Qualcomm is bejelenti új lapkáját, és október 27-én a Xiaomi is leleplezi zászlóshajóit.