Nagyon úgy tűnik, hogy a Xiaomi 14 és Xiaomi 14 Pro eddig csak egy apróbb botrányban volt érintett, de a tények szerint már sűrűbben vannak kiszivárgások. Megpillanthattuk az ívelt kijelzőt, megtudtuk, hogy 5x-os optikai zoomot kapunk, a dizájn a Xiaomi Mi 11 Ultra stílusát követi, és még a műszaki specifikációkat is láttuk. Ma kiderül a megjelenési dátum és az akkumulátoral kapcsolatos részletek.

Amennyiben a Snapdragon 8 Gen 3 lapkát hivatalosan októberben, pontosabban október 24-én mutatják be, logikusnak tűnik a most érkezett hír, miszerint a Xiaomi 14 és 14 Pro novemberben látja meg a napvilágot. A Xiaomi, ahogy szokott, megpróbál első lenni, aki bemutatja az új lapkát. Ez az új információ a Digital Chat Station, megbízható forrásból származik.

Igaz, hogy a novemberi premier csak Kínában lesz, Európában még várni kell. A Xiaomi 14 egy 4860 mAh akkumulátorral érkezik, amit 90W-os kábelen keresztüli töltéssel tölthetünk. Ez meglepő, hiszen a Xiaomi 13 csak egy 4500 mAh-s akkumulátorral rendelkezett, és 67W-os vezetékes töltést kapott. A Xiaomi 14 Pro 5000 mAh-s akkumulátorral és 120W-os töltéssel érkezik, ami egy frissítés a Xiaomi 13 Pro 4820 mAh-s akkumulátorához képest, azonban a töltési sebesség ugyanaz marad.

Az új modellek mindkettője 50W-os vezeték nélküli töltést kínál, és USB-C 3.2 porttal vannak felszerelve. Teljesítményben a Snapdragon 8 Gen 3 lapkát jelölhetjük meg, aztán ott van a Pro modell 1 inch-es képszenzora és az Android 14-re épülő új MIUI.