Míg mi még a Xiaomi 13 Ultra globális bemutatóját várjuk, addig Kínában a telefon folyamatos szoftverfrissítések sorát kapja, melyek célja a felhasználói élmény fokozása. Az utóbbi napokban érkezett a legújabb frissítés, amely számos jelentős módosítást és a megszokott hibajavításokat tartalmazza.

A Xiaomi 13 Ultra szoftverfrissítése jelentős javulást hoz a játékélményben és az akkumulátor élettartamában

Elsőként, megoldást találtak arra a problémára, amikor a képkocka-ráta rendellenesen változott, amikor egy játékot indítottak, miközben a telefon mikrofonja használatban volt. Most már a képkocka-ráta stabil marad, még ebben a helyzetben is. Egy másik javított hiba az volt, ami téves hőtúlterhelési üzeneteket küldött, annak ellenére, hogy a telefon nem melegedett túl.

Továbbá, a Xiaomi megoldott egy olyan problémát is, ami a processzor nagyfokú energiafogyasztásával volt kapcsolatos, egyben javítva az akkumulátor élettartamát is. Emlékeztetőül, ez a telefon 6.73 colos LTPO AMOLED kijelzőt (WQHD+, 120Hz), Snapdragon 8 Gen2 processzort, sztereó hangszórókat és 5000 mAh-s akkumulátort kínál, 90W-os töltéssel.

A hátlapi négyszeres kamera, amelyben mindegyik szenzor 50 megapixeles, igazán lenyűgöző. Két távolsági, egy széles látószögű és egy ultra-széles látószögű kamera áll rendelkezésre, a videofelvétel pedig akár 8K felbontásig terjedhet. Továbbra is várjuk a részleteket a globális bemutatóról, bár az utóbbi időben nem jelentek meg nagy mértékű előzetes információk.