A Xiaomi április 18-án tart egy fontos eseményt, ahol három új terméket mutat be: a Xiaomi 13 Ultra okostelefont, a Band 8 fitness karkötőt és a Pad 6 táblagépet. A Xiaomi 13 Ultra kameraadottságairól eddig is lehetett hallani, de most a vállalat egy hivatalos Weibo-bejegyzésben megerősítette a részleteket.

Már korábban is sejtettük, hogy a készülék hátulján négy 50 megapixeles szenzor lesz, köztük egy 1 hüvelykes Sony IMX989. Most kiderült, hogy a Xiaomi 13 Ultra további három 50 MP-es Sony IMX858 szenzort is kap, fejlett zajcsökkentési funkciókkal és növelt HDR-képességgel.

A Xiaomi 13 Ultra okostelefon a Leica aszferikus lencséivel emeli a fotózás színvonalát

A Xiaomi 13 Ultra egyik 50 megapixeles szenzora ultrawide kameraként működik, autofókusszal és makró képességekkel. A másik két kamera telefoto kamerák, 3x és 5x optikai zoommal. Egy másik forrás szerint a Xiaomi 13 Ultra Leica Summicron lencséket kap. Legalább egy kompakt, magas teljesítményű Leica lencse használatát ígérik. A négy optikai elem aszferikus szerkezetű (képesek korrigálni a gömbi aberrációkat), és minden lencseformát nanométeres pontossággal számítanak ki a tökéletes fényvétel érdekében.

A Xiaomi 13 Ultra okostelefon a Leica aszferikus lencséivel emeli a fotózás színvonalát

A gyártóeszközök pontossága 20 nm, és a 10 legyártott lencse közül csak egy kerül be a végső termékbe, hogy biztosítani lehessen a magas minőségellenőrzést. Speciális bevonatot alkalmaznak rajtuk, amely optimális teljesítményt biztosít nagyon meleg vagy hideg környezetben is. Emellett megszüntetik a ghosting (kísértetkép) és flare (fényfolt) hatásokat, főként éjszaka. A Leica a képfeldolgozásban is részt vesz.