A Samsung és a McAfee bejelentették, hogy bővítik együttműködésüket, amelynek köszönhetően a McAfee biztonsági megoldásai elérhetővé válnak a Galaxy telefonok, táblagépek és laptopok számára. A két cég már közel egy évtizede dolgozik együtt, és most újabb lépést tettek a partnerségük kiterjesztése érdekében.

Az új megállapodás értelmében a Samsung telefonok és laptopok McAfee megoldásokkal lesznek ellátva, amelyek előre telepítve kerülnek rájuk. Ide tartoznak a Galaxy S23 telefonok és a Galaxy Book 3 laptopok is. Minden teljesen opcionális, a felhasználók azonnal eltávolíthatják a malware elleni védelmet biztosító szoftvert a kezdeti beállítások után. A védelem a webböngészők, a banki műveletek és a szoftvertelepítés szintjén érvényesül.

A McAfee Labs szerint minden percben 537 új, egyedi kiberfenyegetést fedeznek fel. Megoldásaik célja, hogy biztonságban tartsák az információinkat és csökkentsék az identitáslopást. A Samsunggal való partnerség már 9 éve tart, és határozatlan időre meghosszabbították. A víruskereső most a One UI-ban található, a Device Protection (eszközvédelem) részen belül, ahol a “Powered by McAfee” feliratot láthatjuk.

Akinek Galaxy S telefonján víruskeresést szeretne futtatni, a Beállítások menüpontban válassza az Akkumulátor és Eszközgondozás lehetőséget, majd kattintson az “Eszközvédelem” gombra, amelynek egy pajzs ikonja van. Ott válassza a “Telefon ellenőrzése” lehetőséget. A rendszer automatikusan elvégzi a vizsgálatokat a háttérben is. A McAfee Laboratóriumok több mint 600 millió eszközt védelmez 182 országban.