A Xiaomi hivatalosan is megerősítette, hogy a Xiaomi Pad 6 hamarosan piacra kerül. A Redmi általános igazgatója és a Xiaomi Group elnöke, Lu Weibing a Weibo felhasználókkal folytatott beszélgetés során közölte, hogy a Xiaomi Pad 6 hamarosan elérhető lesz. Egy másik Xiaomi vezető, Wang Hua szerint a vállalat ebben a hónapban piacra dobja a Xiaomi 13 Ultra készüléket. Így felmerül a lehetőség, hogy a Xiaomi 13 Ultra és a Xiaomi Pad 6 ugyanazon a bemutató eseményen debütál. Egy nemrégiben keringeni kezdett online áruház képernyőképe szerint a Xiaomi 13 Ultra április 18-án, 19:00-kor jelenik meg.

Hamarosan érkezik a Xiaomi Pad 6: új táblagép a Xiaomi 13 Ultra mellett

A Xiaomi Pad 6 két verziót kínál: a normál és a Pro verziót. Míg az alapverzió a Snapdragon 870 SoC-t használja, addig a Pro modell a Snapdragon 8+ Gen SoC-t alkalmazza. Az SD 8+ Gen 1 SoC az TSMC 4 nm-es gyártási technológiáján alapul. A CPU Cortex-X2 + 3 Cortex-A710 + 4 Cortex-A510 magokból áll. Ezeknek a magoknak a frekvenciája sorrendben 3,19 GHz, 2,75 GHz és 2,02 GHz. A hivatalos információk szerint a Snapdragon 8 Gen 1-hez képest a Snapdragon 8+ Gen 1 teljes energiafelhasználása 15%-kal csökken, és a CPU és GPU energiafogyasztása 30%-kal mérséklődik. Ez jelentős növekedés az SD8 Gen1 SoC-hoz képest.

Hamarosan érkezik a Xiaomi Pad 6: új táblagép a Xiaomi 13 Ultra mellett

A népszerű Weibo tech blogger, @DCS szerint mindkét modell HDR10+ és Dolby Vision támogatással rendelkező kínai képernyővel érkezik. A táblagép nem csak csúcskategóriás SoC-t kínál, hanem 2,8K-s LCD képernyővel is rendelkezik, amely 2880 x 1800p felbontást és 120 vagy 144 Hz-es magas képfrissítési frekvenciát támogat.

Hamarosan érkezik a Xiaomi Pad 6: új táblagép a Xiaomi 13 Ultra mellett

A Xiaomi Pad 6 további jellemzői között szerepel a hátsó kettős kamera modul és a 10 000 mAh-s akkumulátor kapacitás. Emellett 67W-os gyorstöltést, fizikai ujjlenyomat-érzékelőt, új billentyűzetet és stylus-t is támogat. A Xiaomi Pad 6 a kameramodult a csúcskategóriás Xiaomi 13-hoz hasonló stílusban alkalmazza.

Xiaomi Pad 6 árak és elérhetőség

Bár a Xiaomi hivatalosan még nem jelentette be a Xiaomi Pad 6 árait és elérhetőségét, a fent említett információk alapján várható, hogy az eszközök a Xiaomi 13 Ultra mellett kerülnek bemutatásra április 18-án. A pontos árakról és a különböző piacokra történő bevezetésről a bemutatót követően érkeznek majd további információk.