Ezen a 2. augusztusi napon egy új vivo okostelefon debütálásának lehetünk tanúi Európában. A vivo V29 a középkategória egy újabb érdekes darabja, amely elegáns dizájnnal és kiemelkedő fotózási képességekkel rukkolt elő. A hátlapon található, “Aura Light” névre keresztelt nagy méretű gyűrűnek köszönhetően rendkívüli portréfotókat készíthetünk. A “gépház” alatt egy Snapdragon lapkát találunk, a nagy méretű, ívelt OLED kijelző és a tapadó felületű test pedig prémium minőségérzést kölcsönöz a készüléknek.

vivo V29

A cég által kiadott sajtóközlemény meglepő módon nem tartalmaz túl sok képet a készülékről. A GSMArena viszont már bemutatta a készüléket, így van néhány kézben tartott képünk az új telefonról.

A vivo V29 6,78 hüvelykes, 1,5K felbontású, 120 Hz-es frissítési sebességű AMOLED kijelzővel érkezik. A képernyő az oldalakon le van ívelt, a pixel sűrűsége pedig 452 ppi. Európában két színben, Peak Blue és Noble Black árnyalatban kapható. A vivo azt állítja, hogy a tapadó felület létrehozásához 15 millió 3D mikrorészecskére volt szükség, amelyek egy gradiens hatást hoznak létre a környezeti fény hatására. Ez hasonló az OPPO által alkalmazott Reno Glow technológiához.

vivo V29

A hátlapon található a 15,6 mm átmérőjű “Aura Light” gyűrű. Ez több árnyalatban világít, és “háromdimenziós” hatást kelt a portréfotók készítésekor, biztosítva elegendő fényt bármilyen felvételi szögből, így eliminálva az arc sötét területeit és árnyékokat. Van egy “Smart Color Temperature Adjustment” funkció is, amely automatikusan állítja a szín hőmérsékletét a környezetnek megfelelően, a világító gyűrű segítségével.

Ha már a kameráknál tartunk, meg kell említeni, hogy a vivo V29 50 MP-es, autofókuszú, nagy látószögű szelfikamerával érkezik. A hátlapon egy 50 MP-es, OIS-támogatású kamera, egy 8 MP-es ultranagy látószögű érzékelő és egy 2 MP-es (bokeh) érzékelő található.

A “gépház” alatt egy Snapdragon 778G lapka dolgozik, 8 GB LPDDR4X RAM-mal és 256 GB UFS 2.2-es tárhellyel. A vivo V29 4600 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, melyet 80W-os sebességgel tölthetünk. Android 13-at futtat a FunTouch OS 13 felülettel együtt. A biztonságért a kijelző alá helyezett ujjlenyomat-olvasó felel, a telefon pedig támogatja a dual SIM 5G-t, a Wi-Fi 6-ot, a Bluetooth 5.2-t, a GPS-t és az NFC-t. Az okostelefon IP68 minősítést kapott, ami azt jelenti, hogy víz- és porálló.

A vivo még nem hozta nyilvánosságra a modell árát, de ha a korábbi webes információk helytállóak, akkor a telefon 499 euróba fog kerülni (kb. 185 000 Ft).