Az évnek abban a részében vagyunk, amikor a tech cégek igyekeznek megújítani portfóliójukat, és a OnePlus sem marad ki ebből. Nemrégiben értesültünk arról, hogy egy új okosórán dolgoznak, amelynek specifikációi sokat ígérnek. Kezdjük az alapoknál: a lapka egy Snapdragon W5 Gen 1 lesz, ami garancia lehet a gyorsaságra és az energiahatékonyságra. Az eSIM támogatás pedig azt jelenti, hogy még egyedülállóbbá válik a termék a piacon.

Első okosórájuk bemutatása után a OnePlus nem állt le; annak ellenére, hogy nem aratott túl nagy sikert az egyszerű operációs rendszer és a kevésbé lenyűgöző funkciók miatt. Az új modell, amit egyelőre a „STAR” kódnevén ismernek, már ígéretesebbnek tűnik. A készülék egy kör alakú, 466×466 pixel felbontású kijelzővel érkezik, és nem csak a Snapdragon lapka teszi izgalmassá, hanem a BES 2700 kóprocesszor is, amely az energiahatékonyságért felel.

A rendszer egy kissé eltér a piacon megszokottaktól. Kínában a ColorOS for Watch 6.0 rendszert fogják használni, amely az Android 11 Go-n alapul. Globálisan viszont a Wear OS lesz a menüben. További figyelemre méltó funkciók közé tartozik az EKG, az Always on Display, a gesztusvezérlés, az eSIM támogatás, az oxigénszint- és a stresszmérés.

Érdekesség, hogy a tippelő, aki ezt az infót szivárogtatta, azt is állítja, hogy az új OnePlus okosóra hasonló lesz az OPPO Watch 4 Pro-hoz, és elképzelhető, hogy ez egy rebrandelt változata lesz a terméknek globálisan. Sajnos még nincsenek pontos információk a bemutató időpontjáról, de az nem kizárt, hogy a közelgő OnePlus 12 csúcstelefonnal együtt kerül majd bemutatásra.

Végül, bár az árak még nem ismertek, feltételezzük, hogy az eSIM és a prémium lapka miatt nem lesz olcsó mulatság. Mindenesetre, nagyon várjuk már, hogy a OnePlus milyen újításokkal rukkol elő az okosóra terén.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!