Szeptember elején a Sony piacra dobta az Xperia 5 V modellt, és máris a 2024-es fő termékükről, az Xperia 1 VI-ról beszélünk. A telefon a 2024-es Mobile World Congress (MWC) rendezvényen fog debütálni, és érdekességekkel lesz tele.

Sony Xperia 1 VI
A Sony Xperia 1 VI az elsők között debütál Snapdragon 8 Gen 3 lapkával

Némi meglepetést okoz, hogy ilyen korán bejelentették az új csúcsmodellt, főleg mivel az Xperia 1 V csak július végén jelent meg. Az Xperia 1 VI az egyik első lesz, ami az októberben bemutatásra kerülő Snapdragon 8 Gen 3 lapkával érkezik. Ebben a versenyben nem lesznek egyedül, mert a Galaxy S24 Ultra és a Xiaomi 14 Pro is ugyanazzal a lapkával fognak debütálni.

A telefon telefotó kamerája 6x optikai zoommal és nagy méretű szenzorral fog rendelkezni. A zoom 140 mm-es fókusztávolsággal jön, ami kissé több a 5x optikai zoomnál megszokott 125 mm-nél. Emellett élvezhetjük a Sony Clear Image Zoom funkcionalitását is. Információk szerint a telefon fenntartható, újrahasznosított anyagokból készült csomagolásban kerül forgalomba, és nem tartalmaz majd kiegészítőket.

Az elnyújtott, 21:9-es képarányú 4K OLED kijelző is visszatér, valószínűleg oldalsó fizikai gombokkal és a kijelzőbe nem illesztett selfie kamerával. A telefon tetején és alján található erős hangszórók is megmaradnak, és valószínűleg a Side Sense funkciók és a dinamikus rezgési rendszer is megtalálható lesz.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!