A Sony Xperia 1 VI közeledik a debütáláshoz, ám úgy tűnik, nem kelt majd nagy feltűnést; Az elődmodelljének fotózásra szolgáló konfigurációját örökli meg. Amióta a Samsung óvatosabb irányt vett, úgy tűnik, ezen a területen a Sony az igazi úttörő. Az utóbbi években a zászlóshajó-modellek hasonló dizájnvonalat követtek, de az előnyök közé tartozik, hogy a japán gyártó megtartotta a bemetszés nélküli kijelzőket, a microSD-kártyahelyet, sőt, a 3,5 mm-es jack csatlakozót is portfóliójukban. Most kiderült, hogy a Sony Xperia 1 VI esetében a fényképezőgép-konfiguráció nem fog változni.

Ez azt jelenti, hogy a fő kamera továbbra is 48 MP felbontású, f/1.9-es rekeszértékkel és 24mm-es fókusztávolsággal rendelkezik. Optikai képstabilizátorral (OIS), Dual Pixel PDAF fókuszálási technológiával és 1,12µm-es pixelekkel büszkélkedhet. Két teleobjektív kamera is lesz: az egyik 12 MP felbontású, f/2.3-as rekeszértékkel és 85mm-es fókusztávolsággal, míg a másik szintén 12 MP, de f/2.8-as rekeszértékkel és 125mm-es fókusztávolsággal. Mindkét kamera rendelkezik Dual Pixel PDAF fókuszálással, optikai képstabilizációval, és 3,5x-5,2x optikai zoom képességekkel.

Sony Xperia 1 VI: ismerős fényképezési setup, de finomított kijelzőt kínál

Bár a fotózás terén nem történt nagy változás, az alkalmazás és a paraméterek finomhangolása észrevehető különbséget hozhat. Sokan panaszkodtak, hogy az automatikus módban készített képek nem sikerülnek jól, csak a profi módot és a szakmai beállításokat ismerő fotósok tudnak kiemelkedő minőségű felvételeket készíteni egy Xperia telefonnal.

Fontos megemlíteni, hogy a telefon néhány más változáson is átesik. Kicsit szélesebb lesz, mint elődje, és a Sony végre lemond a 4K felbontású kijelzőről, ehelyett QHD+ panellel érkezik. Az Xperia 1 V tavaly májusban jelent meg, így úgy tűnik, hogy az utód a következő hetekben érkezhet.