A The Wall Street Journal információi alapján a Sega hamarosan felvásárolhatja a Roviót, az Angry Birds játékot alkotó céget, egymilliárd dolláros összegért. Amennyiben a tárgyalások zökkenőmentesen zajlanak, az üzlet bejelentése már a jövő hét elején megtörténhet.

Az Angry Birds 2009-ben látott napvilágot, amikor a mobiltelefonok elterjedése kezdett rohamosan nőni. A játékban a cél, hogy egy csúzli segítségével madarakat indítsunk el, hogy eltalálják és elpusztítsák a képernyő másik oldalán lévő disznókat, akik fa, üveg és kő mögött rejtőznek. A játék egyszerűsége és szórakoztató jellege miatt az Angry Birds a mobiljátékok közül az első lett, amelynek több mint egymilliárd letöltése volt.

A Rovio az érdeklődés fenntartása érdekében további 21 Angry Birds játékot dobott piacra. A cég nemrég zárta le a tárgyalásokat az izraeli Playtika Holding Corp.-pal, akikkel 800 millió dolláros üzletről tárgyaltak. A jelenlegi tárgyalások azonban a Sega-val jóval kedvezőbbek a Rovio számára, hiszen 25%-kal magasabb árat jelentenek.

Kérdéses, hogy a Rovio ma már valóban egymilliárd dollárt ér-e, hiszen azóta nem sikerült olyan új játékot létrehozniuk, amely hasonló sikert ért volna el, mint az Angry Birds. Ugyanakkor a Sega esetleg rendelkezik egy tervvel az Angry Birds márka további kiaknázására, ami miatt megérheti számukra az egymilliárd dolláros befektetés a Rovio-ba. Ráadásul a Rovio azt állította, hogy tavaly összes játékának összesített letöltése öt milliárd volt, ami alapján az egymilliárd dolláros ügylet minden letöltésre húsz cent értéket határozna meg. Így érdemes lehet ezt a szempontot is figyelembe venni a Rovio értékének megítélésénél.