A Samsung zászlóshajóinak töltési teljesítménye az elmúlt években nem volt kiemelkedő. A legtöbb modell 25W töltést támogatott, még a középkategóriások is, míg a csúcsmodellek már 3-4 éve 45W-os töltéssel rendelkeznek. Azonban ez a jövőben változhat, mivel a tippelő, Revegnus arról számolt be, hogy a Samsung két új töltési szabványt fog bevezetni: 65W-os és 140W-os töltést. Lentebb bővebben tárgyaljuk ezt.

A tippelő a fenti képet posztolta X-en. A Samsung jövőbeni kínálatában 16W, 25W, 45W, 65W és 140W töltők is szerepelnek majd. Ez azt jelenti, hogy nagy eséllyel hamarosan olyan csúcstelefonokat is láthatunk, amelyek 65W gyors töltést támogatnak. Ugyanakkor a 140W-os töltőt valószínűleg laptopokhoz használják majd, mivel a cég ilyen eszközöket is kínál.

A Samsung a Galaxy S20 Ultra modellel vezette be a 45W-os töltést. Azóta nem történt nagy változás, a Galaxy S22 és S23 Ultra ugyanazzal a teljesítménnyel töltődik. A múltban voltak pletykák, miszerint a Galaxy S24 sorozat 65W-os töltéssel érkezhetne, de ezeket később más források cáfolták meg.

Még nem egyértelmű, hogy az Ultra sorozatban megjelenik-e, de a lényeg, hogy a Samsung ezen dolgozik, és a jövőben gyorsabb töltést láthatunk a dél-koreai cég eszközein.