A Samsung kétségkívül az egyik legnépszerűbb márka az összecsukható okostelefonok terén. Ebben az évben már az ötödik generációnál tartunk, és a hónap elején bemutatásra kerültek a Galaxy Z Fold 5 és Z Flip 5 modellek. Most úgy tűnik, hogy a dél-koreai cég szándékában áll olcsóbb, megfizethető árú összecsukható telefonokat is piacra dobni a közeljövőben. Nézzük meg a részleteket!

A híreket a Revegnus nevű tippelő szellőztette meg, aki korábban is közölt már megbízható információkat a cég terveiről. Eszerint a Galaxy Z Fold 6 és Z Flip 6 modellek jövő évi megjelenése után, várhatóan elérhetőek lesznek az olcsóbb, rajongói kiadású, Fan Edition (FE) modellek is. Ez nem jelenti azt, hogy ezek a készülékek már jövőre a piacon lesznek, de valószínűleg 2025 elején bemutatkoznak.

Úgy tűnik, a Samsung egyre inkább a “rajongói” termékekre fókuszál. Nemrégiben érkeztek hírek arról, hogy két olcsóbb Galaxy Tab S9 FE táblagépet terveznek, valamint a Galaxy S23 FE okostelefont is, amely sokak által várt utódja a népszerű Galaxy S21 FE modellnek. Ezeket az új termékeket várhatóan az idei ősz folyamán mutatják be, a pletykák szerint.

Az olcsóbb összecsukható telefonok piacának fejlesztése tehát logikus lépés. A Motorola már egy lépéssel előrébb jár ezen a területen, hiszen ebben az évben bemutatták a Motorola RAZR 40 Ultra modellt, valamint egy olcsóbb RAZR 40 változatot is.