Az Apple idén nagy hatást gyakorolt a technológia rajongóira azzal, hogy hivatalosan is bejelentette a Vision Pro térszámítógépét, amely igazi alternatívája a Smart TV-knek, táblagépeknek és laptopoknak. A jövőben biztosan hasonló eszközök is megjelennek majd más gyártók kínálatában. Nos, úgy tűnik, hogy a Samsung már készül az ilyen eszközök piacra dobására. Az Unpacked esemény július 26-án kerül megrendezésre, amikor is bemutatásra kerül a Galaxy Z Fold 5 és Z Flip 5 összecsukható készülékek. Ma megtudtuk, hogy ezen a napon bemutathatnak egy kiterjesztett valóságú szemüveget is.

A szemüveg akkumulátora nemrég tanúsítványokat szerzett Dél-Koreában

A szemüveg akkumulátora nemrég tanúsítványokat szerzett Dél-Koreában, Indiában és Kínában. Az EB-BI610ABY modellszámú akkumulátor a SafetyKorea adatbázisában is szerepel, és valószínűleg ez lesz az új, kiterjesztett valóságú szemüvegben. A weben már korábban is felröppentek pletykák erről az eszközről. Úgy tűnik, hogy a Samsung elhalasztotta a szemüveg bemutatóját. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg bemutatják az idei Unpacked eseményen, de a kereskedelmi forgalomba hozatal csak a következő hónapokban fog megtörténni.

A Samsung hajlandó szembenézni az Apple Vision Pro-val: Új kiterjesztett valóság szemüveg érkezik

Egyelőre csak annyit tudunk, hogy ez a kiterjesztett valóságú (AR/VR) szemüveg versenytársa lesz az Apple Vision Pro-nak. A specifikációiról vagy a funkcióiról még nincsenek információink. A pletykák szerint a dél-koreai cég a Qualcommmal és a Google-lel együttműködve fejleszti ezt a terméket. Emlékeztetném az olvasókat, hogy a Samsungnak már van tapasztalata ezen a területen, hiszen korábban már piacra dobta a Gear VR szemüvegét (amelyet az Oculus-szal közösen fejlesztettek ki).

Most már csak az a kérdés maradt, hogy a Samsung valóban bejelenti-e az Apple Vision Pro konkurensét. Eddig annyit tudunk, hogy a gyártó július 26-i Unpacked eseményén több terméket is bemutat:

  • Samsung Galaxy Z Fold 5
  • Samsung Galaxy Z Flip 5
  • Galaxy Watch 6 okosóra-sorozat
  • Csúcskategóriás táblagépek a Galaxy Tab S9 sorozatból
  • Galaxy Tab S9 FE / Tab S9 FE Plus táblagépek
  • Samsung Galaxy S23 FE okostelefon