Hallottatok már az új Samsung Galaxy S24 Ultra pletykákról? Nem vagyunk egyedül, mivel Yogesh Brar is a színre lépett a saját véleményével, amely több korábbi hírt is alátámaszt, de néhányat cáfol. Az Ultra modell esetében nagy változásokra számíthatunk, például a váz anyagában és a kamerarendszerben.

Először is, az S24 Ultra titánium keretet kap, követve ezzel az Apple példáját. A súly nem változik jelentősen, sőt, az új modell valamivel könnyebb lesz: 233 gramm. Ez egy lépés az alumíniumtól a titániumhoz, míg az iPhone Pro modellek némi súlycsökkenést is megélnek, hiszen eddig nehezebb rozsdamentes acélból készültek.

Ami a processzort illeti, úgy tűnik, hogy az Exynos visszatérése csupán a Galaxy S24 és S24+ modelleknél lesz releváns. Az Ultra modell kizárólag a Snapdragon 8 Gen 3-at fogja használni, valószínűleg egy speciális, “a Galaxy számára boostolt” verziót.

A kijelző mérete 6,8 hüvelyk lesz, LTPO AMOLED panellel és QHD+ felbontással. Az újdonság az lesz, hogy a kijelző sokkal világosabb lesz, a csúcsfényesség eléri a 2200 nitet (az S23 Ultra esetében ez még csak 1750 nit volt).

A hátlapi kamera is számos fejlesztést kap. Beépítésre kerül egy új 200 MP-es érzékelő, amely továbbra is 1/1.3” méretű lesz, de jobb autofókusszal és többféle pixelösszevonási lehetőséggel jön. A 3x-os telefotó kamera egy új 50 MP-es érzékelőt kap. Az ultra-széles látószögű és az előlapi kamerák nem kapnak fejlesztést, a periszkóp modul pedig a 10 MP-es érzékelőjénél marad.

Végül, az 5000mAh-s akkumulátor és a 45W-os vezetékes töltés nem változik, bár korábban 65W-os töltésről szóltak a hírek.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!