A Redmi 12, bár idén nem debütált párhuzamosan a Redmi Note 12 sorozattal, mostanra felkészült az érkezésre. A mobil nemrég tűnt fel a Xiaomi portugál weboldalán, és a jelek szerint ez a modell rendelkezik a legnagyobb kijelzővel, amit költségvetési telefonon eddig tapasztalhattunk.

A Redmi 12 a legnagyobb kijelzővel bíró költségvetési mobil lehet

Az előzetes adatok szerint a készülék egy rendkívül nagy, 6,79 hüvelykes, Full HD+ felbontású kijelzővel van felszerelve. A Xiaomi portugál oldalán szereplő információk szerint a telefon egy MediaTek Helio G88 lapkát, és egy 90 Hz-es frissítési frekvenciával bíró képernyőt kapott. A kamera részleg három tagból áll: egy 50 megapixeles fő szenzor, egy 8 megapixeles ultrawide látószögű szenzor, és egy 2 megapixeles macro vagy bokeh szenzor található benne. Plusz, van benne egy 8 megapixeles szelfikamera, és egy nagy, 5000 mAh-s akkumulátor, ami 18W-os gyorstöltést képes támogatni.

A Redmi 12 a legnagyobb kijelzővel bíró költségvetési mobil lehet

A Redmi 12 ára a weboldalon 209,99 euró (kb. 79 000 Ft) volt. Bár jelenleg még nem vásárolható meg, információink szerint a telefon kék, ezüst és fekete színben lesz elérhető. A készülék 4 vagy 8 GB RAM-mal, valamint 128 vagy 256 GB belső tárhellyel kerül majd forgalomba, és egy oldalsóan integrált ujjlenyomat-olvasót is tartalmaz a biztonság érdekében. A telefon alsó részén található egy USB-C port, és a készülék 8,17 mm vastag, súlya pedig 198,5 gramm.

Amennyiben itthon is kedvező áron kerül piacra, nagy sikert arathat, habár a Redmi Note 12 4G szintén vonzó lehet a vásárlók számára, különösen, mivel izgalmas hardvercsomaggal rendelkezik.