2023. október 24-én a Qualcomm bemutatta éves termékpalettáját a Snapdragon Summiton. Az eseményen számos izgalmas újdonságot lepleztek le, köztük az 2024-es csúcskategóriás készülékekhez készített Snapdragon 8 Gen3-at. Emellett bemutatásra került az új Snapdragon S7 Pro Gen1 lapka is, amely a közeljövő vezeték nélküli fülhallgatói számára készült.

Az Snapdragon S7 Pro Gen1 jellemzői
Az Snapdragon S7 Pro Gen1 jellemzői

Ez az új lapka nem csak TWS fülhallgatókba, de más vezeték nélküli hangszórókba is beépül majd, Bluetooth 5.4 kapcsolattal. Kiemelendő jellemzője a bővített Wi-Fi lefedettség, mely akár 29 Mbps sebességgel is képes működni, így messzebbre is kiterjeszti a Bluetooth lefedettséget.

A lapka zökkenőmentes váltást ígér a Bluetooth és a Wi-Fi között, kis energiafogyasztás mellett, Hi-Fi minőségű hanggal. Teljesítménye az elődmodellhez képest hatvanszoros, MI képessége pedig százszoros. Az MI itt is központi szerepet játszik, mivel az új lapka a nap során képes megérteni és alkalmazkodni a felhasználók változó igényeihez. A továbbfejlesztett zajcsökkentés, valamint a jobb térhangzás is említésre méltó jellemzője.