A Google bejelentette, hogy kétirányú kommunikációt kíván hozni az Android 14 frissítés révén műholdas kapcsolatokkal. Bár a stabil frissítés még nem érkezett meg, úgy tűnik, hogy a cég a Garminnal együttműködve szeretné a műholdas üzenetküldést elhozni az Android telefonokra a jövőben.

Egy fejlesztő, Neil Rahmouni talált néhány kódsort a Google Messages app legújabb verziójában. A kód szerint „Vészhelyzeteddel kapcsolatos kérdéseiddel hívj a Garmin válaszszolgáltatásánál”. A Google a stabil Android 14-es verzió több mint 150 országban történő megjelenése után tervezheti ezt az új funkciót elindítani.

A Google és a Garmin együtt hozhat műholdas üzenetküldést az Androidra

A Garmin már rendelkezik több olyan termékkel, amelyek vészhelyzet esetén műholdas alapú üzenetküldést tesznek lehetővé. A cég az Iridiummal dolgozik együtt, amelynek globális alacsony földkörüli pályán elhelyezkedő műholdjai vannak. Mivel a Garmin már kifejlesztett egy egész ökoszisztémát, a Google egyszerűen belecsatlakozhat a Garmin technológiájába, hogy vészhelyzetekben műholdas üzenetküldést hozzon a Google Messages alkalmazáson keresztül.

Garmin inReach Mini 2 GPS
Garmin inReach Mini 2 GPS

Az Apple volt az első jelentős márka, amely bevezette a műholdas vészhelyzeti SOS rendszert a készülékeiben. Később a Huawei is hasonló funkciót jelentett be legújabb zászlóshajó telefonjaival. A Samsunggal kapcsolatban is várható, hogy hasonló funkciót hoz, de TM Roh, a vállalat okostelefon-divíziójának vezetője elmondta, hogy az ökoszisztéma még nem áll készen. Azt pletykálják, hogy a funkció a Galaxy S24-gyel fog debütálni jövőre.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!