A Motorola az elmúlt évben számos középkategóriás telefont dobott piacra, de a csúcskategóriás modelleket sem hagyja figyelmen kívül, legalábbis a frissen érkezett internetes pletykák szerint. Úgy tűnik, hogy 2024-ben két high-end telefoncsaláddal, az X és S sorozatokkal kíván visszatérni.

Aggódni kezdtünk a Motorola csúcskategóriás készülékek iránti érdeklődését illetően, miután októberben nem szerepeltek azon gyártók listáján, akik Snapdragon 8 Gen 3 processzorral ellátott telefonokat terveznek. A vállalat kínai vezetője, Chen Jin (a Lenovo China Mobile általános igazgatója) néhány részletet posztolt a Weibo-n a Motorola 2024-re tervezett termékeiről és terveiről.

Úgy tűnik, hogy a Moto RAZR különösen sikeres volt Kínában, de a globális piacon is 2023-ban. A Motorola azonban a RAZR márkán túl is nagy reményeket táplál, így részleteket is kaptunk más potenciális slágertermékekről. Chen szerint a Moto átalakításokat hajtott végre a termékportfóliójában, és két újításra összpontosít: hajlítható kijelzőkre és MI modellekre (nagy nyelvi modellek).

A jövőbeli RAZR egységek még lenyűgözőbb dizájnt és fejlettebb MI-interakciót ígérnek. Az X sorozat a legjobb kamerákat és MI modelleket (nagy nyelvi) fogja tartalmazni. Az S és G sorozatok is fejlesztéseken mennek keresztül. 2024 lesz az az év, amikor a Motorola teljesen újragondolt termékportfóliót mutat be. Lehetséges, hogy az S és X modelleket az Edge márkával látják el a globális piacon.