A Microsoft még mindig jogi csatát vív az Activision-Blizzard felvásárlásának FTC általi jóváhagyásáért, és ez a helyzet több olyan újdonságot és szivárgást hozott felszínre, amelyek a vállalat és más cégek üzleti hátterét érintik. A friss hírek szerint a Microsoft tervezi a Windows 11 felhőbe költöztetését.

A Microsoft a felhőbe emeli a Windows 11-et; a Windows 365 a felhasználók széles rétegeihez érkezik

Azonban ez nem másról szól, mint a Windows 365-ről, a Windows 11 felhő alapú változatáról, amely már elérhető az enterprise ügyfelek számára. A Redmondi óriás tervei szerint a Windows a felhasználók számára is felhőalapú lesz. Hamarosan bármelyik eszközről streamelhetünk Windows 11-et.

A dokumentumot a The Verge és a Windows Central csapata elemezte, és a 30. oldalon említik a vállalat terveit a digitális PDF-ben. A “Modern Life Strategy and Priorities” szekcióban a Microsoft kijelenti, hogy a 2022-es pénzügyi év stratégiájának részeként a felhőalapú PC-szegmens és a Windows 365 terjeszkedését tervezi.

A Microsoft a felhőbe emeli a Windows 11-et; a Windows 365 a felhasználók széles rétegeihez érkezik

Az 39. oldalon azt írják, hogy továbblépnek a Windows 365-től, és teljes Windows élményt kínálnak a felhőből streamelve bármelyik eszközre. Emellett az MS azt is említi, hogy a felhő és a kliens erejét kihasználva fejlettebb MI szolgáltatásokat és “teljes digitális élmény roamingot” kíván nyújtani.

Ezen már dolgoztak, hiszen a Task View integrációt láttuk a Windows 11-ben vagy a Windows 365 Boot-ot, amely lehetővé teszi a felhő alapú PC-k indítását azonnal, amint bejelentkezünk egy fizikai Windows PC-re. A Microsoft az elmúlt évtizedben komolyan foglalkozott a felhővel, mióta Satya Nadella lett a CEO. Ő maga is a felhő szegmensből származik, és ezt az irányt beinjekciózta a vállalat minden szegmensébe.

Ezért látunk nagy sikerrel működő Xbox Cloud Gaminget, és ezért láttuk a Microsoft Office-ot a felhő felé haladni az elmúlt években. A Windows 11 áttérése erre az irányvonalra logikus lépés. Belső dokumentumok szerint a Windows 365 fogyasztói változata havi 10 dollárba (kb. 3385 Ft) kerülhet.