A Samsung Galaxy S24 sorozata a Google Pixel már korábban bevezetett újításait követve új irányt vehet az Android-frissítések terén. A Google 2023 októberében mutatta be a Pixel 8 szériát, amely a világon az első mobilkészülék, amely 7 évig tartó Android-frissítéseket ígér. Az Apple ezzel szemben csak 5 évnyi frissítést kínál készülékeihez. Most úgy tűnik, a Samsung lehet a következő Android telefon gyártó, amely 7 évnyi szoftveres támogatást nyújt Galaxy modelljeinek, részletek a következőkben.

Jelenleg a Samsung 4 nagy Android frissítést és 5 évnyi biztonsági frissítést biztosít, mind a csúcskategóriás, mind a népszerű A sorozatú modellek számára. Az Android Headlines oldalon közölt pletyka szerint a Galaxy S24-től kezdve a vállalat akár 7 évig is nyújthat szoftvertámogatást, ezzel követve a Google által meghatározott irányt.

Ha a pletyka igaznak bizonyul, akkor a Samsungnak a Galaxy Z Fold6 és Z Flip6 csúcskategóriás összecsukható készülékein is alkalmaznia kellene ezt a „kezelést” az idei évben. Bár valószínűtlen, hogy valaki 7 évig használjon egy okostelefont, ez a hír különösen jó lehet azok számára, akik régebbi készülékeiket újrahasznosítják a családtagok körében. Sok régebbi, még működőképes telefon nem használható, mert egyszerű üzenetküldő alkalmazások, mint a WhatsApp, már nem támogatják őket.

A Galaxy S24 sorozat hivatalos bemutatója 2024. január 17-én lesz. Ekkor derül ki pontosan, milyen újításokkal készül a dél-koreai vállalat.