A Samsung hosszú ideig uralkodott az összecsukható telefonok piacán, de úgy tűnik, a változás szele fúj. A kínai Vivo hamarosan bemutathatja az X Fold 3 modellt, amely állítólag kevesebb mint 230 grammot nyom a mérlegen, ezzel átveheti a vezetést a Honor Magic V2 RSR Porsche Design-tól, ami jelenleg 231 grammal a legkönnyebb összecsukható készülék.

vivo X Fold 3

Az iPhone 15 Pro Max, egy “klasszikus” dizájnú okostelefon, 221 grammot nyom, ami perspektívába helyezi a Vivo törekvését. A Vivo X Fold 3 várhatóan egy nagy, körülbelül 8 colos kijelzővel rendelkezik majdnem ugyanazzal a súllyal. Ezt a hírt a megbízható információkat szolgáltató Digital Chat Station tippelő közölte, aki szerint a Vivo X Fold 3 csupán 5 mm vastag lesz összecsukva, és 10,5 mm vastag nyitott állapotban.

Vivo X Fold 3: A legkönnyebb összecsukható telefon a láthatáron?

A Vivo X Fold 3 alapmodellje állítólag a Snapdragon 8 Gen2 lapkát kapja, míg a Pro változat a Snapdragon 8 Gen3 lapkával lesz felszerelve. Úgy tűnik, a standard modell néhány Pro modellben megtalálható funkciót, mint például a periszkópikus kamera, a vezeték nélküli töltés és az ultrahangos ujjlenyomat-érzékelő nélkülözni fogja.

A Vivo még nem erősítette meg az új összecsukható modellek bevezetésének időpontját. Így marad a kérdés, vajon a Vivo X Fold 3 valóban a világ legkönnyebb összecsukható telefonja lesz-e.