Május 10-én debütál a Google egyik legkedvezőbb árú okostelefonja, a Pixel 7a. Már láttunk róla képeket, hardveres részletek is kiszivárogtak, és a készülék a sikeres Pixel 6a utódja lesz, amely 2022-ben fényképezés terén versenyzett a csúcskategóriás modellekkel. Azonban ma azt hallottuk, hogy a Pixel 7a lehet az utolsó „A” sorozatú modell a Google-tól. Más szóval, a vállalat nem tervez további kedvező árú telefonokat bemutatni jövő évtől kezdődően. További részleteket lentebb találhatsz.

Ezt a pletykát Yogesh Brar tipster közölte, aki szerint a Google szeretné egyszerűsíteni termékportfólióját. Tekintettel arra, hogy a gyártó előkészíti első hajlítható telefonját (Pixel Fold), 2024-ben erre és a Pixel 8 sorozatra összpontosít majd. A hírek szerint a Pixel 7a drágább lehet, és néhány felhasználó már a Pixel 7 alapváltozatát tervezi megvásárolni az új „A” sorozatú modell helyett.

A Pixel 7a egy Tensor G2 processzorral és 90 Hz-es OLED kijelzővel rendelkező okostelefon lenne. Az Egyesült Államokban a bevezetésekor körülbelül 700 dollárba (241 000 Ft kb.) kerülne. Összehasonlításképpen, a Pixel 7 779 dollárért (268 000 Ft kb.) debütált, és idővel olcsóbb lett, ami vonzóvá teszi a leendő vásárlók szemében.

Brar szerint a Samsung is hasonló stratégiát követhet. Bár a tipster nem ad részleteket a dél-koreai cég által feladni tervezett sorozatról, a Galaxy S22/S23 FE (Fan Edition) jut eszembe. Erről a modellről eddig nem kaptunk hiteles információkat vagy tanúsítványokat, sőt korábban még arról is szóltak pletykák, hogy a termékcsalád leállításra kerülhet.

Visszatérve a Pixel 7a-ra, ami valószínűleg a Google utolsó “kedvező árú” okostelefonja lesz a palettáján, május 10-én kerül bemutatásra.