A gyors és egyszerű fájlátvitel Android és Windows platformok között sokak számára elengedhetetlen. A Google új alkalmazása, a Nearby Share mostantól stabil verzióban érhető el, és egyszerű megoldást kínál erre a feladatra.

Google Nearby Share

Ha Androidos telefonod van, már találkozhattál a „Nearby Share” funkcióval. Ez az eszköz hasonlóan működik, mint a Mac és iPhone esetében az AirDrop, ami lehetővé teszi a gyors fájlátvitelt különböző eszközök között. A Windowsra írt program béta verziója már áprilisban elérhető volt, de mostantól a stabil verzió is minden felhasználó számára elérhetővé vált, így Magyarországon is. A Nearby Share segítségével könnyedén mozgathatsz fájlokat PC és okostelefon vagy táblagép között – és természetesen fordítva is.

Google Nearby Share

A Nearby Share Windowsos PC-n vagy laptopon történő használatához innen töltheted le a szoftvert. A Google ajánlása szerint a telepítést követően érdemes belépni a saját Google-fiókunkba, de a program fiók nélkül is használható. A láthatósági beállítások lehetőséget adnak arra, hogy észleld a környezetedben lévő eszközöket, ha azok láthatóak. Így nem csak a saját eszközeid, hanem barátaid, ismerőseid vagy családtagjaid eszközei is megjelenhetnek, ha ugyanazon Wi-Fi hálózathoz csatlakoznak.

Google Nearby Share

Fájlok megosztása előtt ellenőrizd, hogy telefonod felfedezhető-e a Nearby Share opciókban. Egy egyszerű kattintással indítható a keresés, a fájlokat pedig húzással vagy kijelöléssel oszthatod meg. Fontos, hogy a telefonon vagy PC-n felugró értesítésben elfogadd a fájlátvitelt. A program már Magyarországon is használható, mi is kipróbáltuk néhány kép okostelefonról laptopra való átvitelével.

Emlékeztetünk, hogy a Google tervezi a Fast Pair funkció Windowsos PC-kre és laptopokra való bevezetését is a jövőben. Addig is élvezzük a Nearby Share előnyeit, és mozdítsuk gyorsan a fájlokat eszközeink között. A Google laptopgyártókkal is együttműködik, így a jövőben a Nearby Share néhány HP gépen előre telepített alkalmazásként jelenhet meg.

Ha szeretnéd kipróbálni a funkciót, innen töltheted le a programot!