A Google egy jelentős MI frissítést jelentett be az Android rendszer számára, ami felkavaró kérdéseket vet fel a magánéletről. Az újítás sötét oldala: az MI elkezdi elemezni a felhasználók privát üzeneteit. Ez a változás jelentősen érinti a felhasználói adatok védelmét, hiszen a privát kommunikáció eddig érintetlen területnek számított.

A Bard, egy ChatGPT-szerű MI-asszisztens, a Messages alkalmazás részeként kerül bevezetésre. Célja, hogy javítsa az üzenetküldési élményt, de eközben elemezni fogja az üzenetek tartalmát is, hogy megértse a beszélgetések kontextusát, a hangulatot és az érdeklődési köröket. Ez a funkció új magánéleti kérdéseket vet fel, tekintettel arra, hogy a felhasználók milyen mértékben bízhatnak meg egy ilyen mélyreható adatelemzésben.

A magánélet védelmének új kihívása a Google számára, hogy meggyőzze a felhasználókat arról, hogy ez a funkció nem jelent kockázatot az adatbiztonságra. Különösen fontos ez, mivel a Bard analízisei kiterjednek az end-to-end titkosítás által védett tartalmakra is. A Google-nek biztosítania kell, hogy az ilyen típusú adatelemzés ne vezessen adatvédelmi aggályokhoz vagy visszaélésekhez.

A Bard bevezetése a Google és az Apple közötti verseny új aspektusát is megnyitja. Az Apple hagyományosan az eszközön belüli adatelemzést részesíti előnyben, szemben a Google felhőalapú megközelítésével. Ez az új fejlesztés arra ösztönzi a felhasználókat, hogy mérlegeljék, mennyire kényelmesek a privát tartalmuk egy AI általi elemzésével.

A Forbes részletesebb információkat nyújt erről a frissítésről és annak potenciális hatásairól a felhasználók magánéletére. Az oldalon megtalálható elemzés segít a felhasználóknak megérteni az új AI funkciók horderejét és a magánéletük védelmére vonatkozó lépéseket.