Az Android operációs rendszer fényképválasztó funkciója eddig csak a készüléken tárolt, helyi médiatartalmak elérését tette lehetővé, ami korlátozásokkal járt azok számára, akik a Google Fotók szolgáltatásában tárolt, eszközök közötti hatalmas médiakönyvtárukhoz szerettek volna hozzáférni. Az új frissítés, amely a Google Rendszer februári frissítésével érkezik az Android 12 és újabb verzióira, végre lehetővé teszi a felhőalapú médiatartalmak, kifejezetten a Google Fotók integrációját a fényképválasztóba.

Google Fotók integrációval frissült az Android fényképválasztó; Könnyebb megosztás a felhőből

Ez a lépés jelentősen megkönnyíti a felhasználók számára, hogy alkalmazásokon belül közvetlenül a Google Fotókból válasszanak képeket vagy videókat megosztásra. A “Felhőalapú média beállítások” opció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kiválasszák a preferált médiaalkalmazásukat, kezdetben kizárólag a Google Fotókkal. A Google nyitott arra, hogy más felhőalapú médiaalkalmazások is csatlakozhassanak egy pilot program keretében, bővítve ezzel a választható lehetőségek körét.

Google Fotók integrációval frissült az Android fényképválasztó; Könnyebb megosztás a felhőből

A beépítés eredményeként, amikor a felhasználók médiatartalmat választanak a fényképválasztóban, a Google Fotók opciói megjelennek az Albumok fül alatt, lehetővé téve például a kedvencek vagy konkrét albumok, mint egy utazásról készült album kiválasztását. Ez a fejlesztés nemcsak, hogy kényelmesebbé teszi a média megosztását, de egyúttal biztonságosabbá és esztétikusabbá is varázsolja a fényképválasztó felületét, egy egységesebb felhasználói élményt nyújtva.

Google Fotók integrációval frissült az Android fényképválasztó; Könnyebb megosztás a felhőből

Az új funkció bevezetése jelentős előrelépést jelent az Android rendszerben, megkönnyítve a felhasználók számára a különböző eszközökön és platformokon tárolt médiatartalmak kezelését, és így még inkább összekapcsolva a Google szolgáltatások ökoszisztémáját.